Flux-stiri

Turcia a lansat un nou atac în Irak, împotriva kurzilor

Militanți kurzi din IrakMilitanți kurzi din Irak

  • Turcia a anunțat că a lovit mai multe ținte militare kurde în Irak, cu ajutorul avioanelor militare, dronelor și elicopterelor.
  • Turcii au țintit exclusiv depozite de muniție sau alte ținte militare unde soldații kurzi se antrenau, în condițiile în care Partidul Muncitoresc Kurd e considerat organizație teroristă de către turci.
  • Atacurile sunt o mica parte din campania militară a Turciei în Irak și Siria, împotriva kurzilor din aceste țări.

Turcia a anunțat că a lovit mai multe ținte militare kurde în Irak, cu ajutorul avioanelor militare, dronelor și elicopterelor. Kurzii sunt principalul dușman al Turciei în zona Irak și Siria, Partidul Muncitoresc Kurd fiind considerat organizație teroristă de către autoritățile de la Ankara.

Operațiunea militară s-a concentrat asupra zonelor din Metina, Zap și Avasin-Basyan, în nordul Irakului. De asemenea, anunță autoritățile turce, au participat la misiune și trupe speciale „commando”, anunță Reuters, folosindu-se și artileria.

Operațiunea este un success, așa cum ne așteptam”, a anunțat Ministrul Apărării Hulusi Akar, conform agenției Anadolu. Jurnaliștii turci nu au menționat dacă au existat victime și care este numărul acestora.

Operațiunea, botezată „Gheare de vultur” este menită să prevină „atacuri teroriste” și să asigure siguranța la granițele Turciei. Astfel de operațiuni sunt dese în Irak, în condițiile în care turcii încearcă cu disperare să scape de problema kurdă.

Războiul dintre cele două părți datează din 1984 și peste 40.000 de oameni au murit în acest conflict. La nivel declarativ, Uniunea European și SUA ar susține Turcia în lupta contra kurzilor.

Poporul kurd e considerat cel mai numeros grup etnic din lume care nu are o țară proprie. Datele oficiale estimează că în Turcia, Iran, Irak, Siria și Armenia trăiesc aproximativ 30 de milioane de kurzi, iar în afara acestor granițe ar mai trăi câteva milioane. Peshmerga e, probabil, cea mai cunoscută ramură a armatei kurde din Irak, acești luptători fiind declarați dușmani de moarte ai ISIS în anii trecuți.

The post Turcia a lansat un nou atac în Irak, împotriva kurzilor appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 5 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code