Flux-stiri

Turcia vrea să expulzeze 7 refugiați sirieni pentru că au mâncat banane „în mod provocator”

sirieni mananca bananesirieni mananca banane

  • Turcia intenționează să expulzeze refugiații sirieni pentru că au postat pe TikTok videoclipuri în care mănâncă banane într-un mod „provocator”.
  • Guvernul turc a declarat că a arestat și a început docmentația pentru deportarea a cel puțin șapte migranți sirieni.
  • Aceștia sunt acuzați de „incitare sau umilire” a turcilor prin intermediul clipurilor TikTok în care apar mâncând banane.
  • Sirienii mănâncă în batjocură banane ca răspuns la un videoclip viral în care sunt exprimate opinii împotriva migranților.

Guvernul turc a anunțat săptămâna aceasta că a arestat și a deschis proceduri de expulzare împotriva a cel puțin șapte migranți sirieni, acuzați că au mâncat banane într-un mod „provocator” în cadrul unei provocări pe TikTok, relatează Business Insider.

Un ziar local a relatat că provocarea, la care au participat sirieni din întreaga lume, a fost inspirată de un videoclip viral în care un turc se plângea că nu-și mai poate permite banane. Acesta a continuat să afirme că refugiații sirieni ar putea cumpăra kilograme de fructe din banii statului turc.

Videoclipul făcea referire la un zvon fals potrivit căruia refugiații sirieni trăiesc în lux pe banii contribuabililor, în contextul în care economia turcă se prăbușește, potrivit The Washington Post.

În realitate, o cercetare realizată de Centrul pentru cercetare în domeniul politicilor economice arată că 45% dintre refugiații sirieni din Turcia trăiesc în sărăcie, iar 14% trăiesc în sărăcie extremă.

Ca răspuns, sirienii din întreaga lume au distribuit videoclipuri batjocoritoare cu ei mâncând banane.

Un videoclip, publicat inițial pe TikTok, dar distribuit ulterior pe Twitter, arată un grup de migranți chicotind în timp ce mănâncă banane.

Joi, presa locală a relatat că autoritățile au reținut 11 sirieni implicați în viralizarea clipurilor pe TikTok.

Aceștia au fost acuzați de „incitare sau umilire a poporului [turc] cu ură și ostilitate”.

În Turcia trăiesc peste 3,6 milioane de sirieni. Ei constituie majoritatea celor 4 milioane de refugiați și solicitanți de azil care trăiesc în această țară, potrivit Băncii Mondiale.

Postul de televiziune german Deutsche Welle a relatat că animozitatea anti-migranți a crescut în ultimele luni.

Turcii au început să dea vina pe refugiații sirieni pentru prăbușirea economiei, considerându-i „țapi ispășitori”, a declarat pentru The Washington Post expertul în Turcia al Brookings Institution, Kemal Kirisci.

Un studiu realizat în 2019 de Centrul de cercetare privind migrația și integrarea de la Universitatea turco-germană a constatat că 72% dintre turci consideră că refugiații sirieni vor dăuna structurii socioculturale a Turciei, iar 74% cred că serviciile publice se vor deteriora sau se vor diminua din cauza refugiaților.

The post Turcia vrea să expulzeze 7 refugiați sirieni pentru că au mâncat banane „în mod provocator” appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Leontiuc Marius – senior editor

Share this:

(Visited 2 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code