Flux-stiri

Turnul Eiffel se va ilumina azi cu verde. Care este evenimentul pe care îl marchează

  • Turnul Eiffel va fi luminat în culoarea verde cu ocazia Zilei Naționale de reflecție asupra donării de organe.
  • Celebrul monument va deveni verde timp de 5 minute, începând cu ora 8:00.
  • O referire la panglica verde vine cu un mesaj de recunoaștere, dar și de speranță pentru cei peste 28.000 de pacienți în așteptarea unui transplant.

Turnul Eiffel va fi iluminat în culoarea verde pentru a marca un gest de recunoștință pentru donatorii de organe, turnul va avea culoare verde pentru 5 minute, de la ora 8:00, scrie Tf1info.

În ceea ce privește alegerea culorii, aceasta face referire la panglica verde, care simbolizează donarea de organe și țesuturi. Aceasta a fost creată și adoptată în 2019 pentru a semnifica angajamentul celor care o poartă față de această cauză, așa cum poate fi și panglica roz pentru cancerul de sân.

De asemenea, se referă la procesul îndelungat de sensibilizare a opiniei publice cu privire la această problemă și la munca care trebuie depusă.

Sunt estimate 1000 de decese anual

Marine Jeantet, director general al Agenției de biomedicină, a subliniat că „80% dintre francezi sunt în favoarea donării organelor lor după moarte”.

„Dar numai 47% au vorbit cu cei dragi despre acest lucru. Aceasta este o problemă dramatică. Este un potențial uriaș care se prăbușește, care dispare.”, adaugă Marine.

Acest lucru este cu atât mai îngrijorător deoarce un studiu arată că aproximativ 1.000 dintre francezi mor în fiecare an din cauza lipsei unui organ.

Citește și:

The post Turnul Eiffel se va ilumina azi cu verde. Care este evenimentul pe care îl marchează appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 25 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code