Flux-stiri

Ucraina începe negocierile de aderare la Uniunea Europeană. Ce pregătește Comisia Europeană

  • Țările UE au acordat Ucrainei statutul de candidat la aderare în iunie.
  • Comisia Europeană prezintă în noiembrie un raport cu progresele Kievului.
  • Liderii UE vor face anunțul că încep negocierile cu Ucraina pentru aderare.

Uniunea Europeană se pregătește să înceapă negocierile cu Ucraina pentru a adera la Uniunea Europeană. Un anunț oficial este așteptat în decembrie, titrează publicația Politico. Comisia Europeană va prezenta un raport privind progresele făcute de Ucraina în ceea ce privește condițiile de aderare.

„Tot procesul de aderare este ghidat de Comisia Europeană. Așteptăm mai întâi raportul din noiembrie, iar apoi, dacă acesta va fi favorabil, începerea negocierilor”, a declarat Miroslav Tașcu Stavre, analist de politică externă, pentru Aleph News.

„Avem niște criterii stabilite în Tratatul de la Maastricht și în tratatele următoare ale Uniunii și asta înseamnă practic negocieri pe fiecare capitol”.

Citește și

The post Ucraina începe negocierile de aderare la Uniunea Europeană. Ce pregătește Comisia Europeană appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Share this:

(Visited 69 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code