Flux-stiri

Patru români au murit în accidentul de autocar din Veneţia

  • Patru români se numără printre victimele accidentului de autocar de marţi din Veneția, a anunţat Ministerul Afacerilor Externe.
  • Ministerul Afacerilor Externe a informat că Ambasada României la Roma și Consulatul General al României la Trieste au luat măsuri imediate pentru a obține informații despre cetățenia, identitatea și starea de sănătate a persoanelor afectate.
  • O echipă consulară mobilă din cadrul Consulatului General al României la Trieste s-a deplasat la fața locului și la unitatea medicală unde au fost transportate victimele pentru a acorda asistență și pentru a facilita procedura de repatriere a trupurilor neînsuflețite și eliberarea certificatelor de deces.

Patru români se numără printre victimele accidentului de autocar de marţi din Veneţia, a anunţat Ministerul Afacerilor Externe.

Potrivit MAE, Ambasada României la Roma şi Consulatul General al României la Trieste s-au autosesizat, în urma informaţiilor din presă referitoare la accidentul produs marţi, în localitatea Mestre, Italia, în urma căruia mai multe persoane şi-au pierdut viaţa şi altele au fost rănite, şi au solicitat autorităţilor locale, în regim de urgenţă, informaţii suplimentare cu privire la cetăţenia, identitatea şi starea de sănătate a persoanelor afectate.

O echipă consulară mobilă din cadrul Consulatul General al României la Trieste s-a deplasat la faţa locului pentru a obţine mai multe informaţii cu privire la identitatea tuturor persoanelor afectate.

„Urmare a demersurilor întreprinse, permanent, în cursul nopţii de 3 spre 4 octombrie 2023, cât şi pe parcursul zilei de astăzi de către Ambasada României la Roma şi Consulatul General al României la Trieste, MAE precizează faptul că printre victimele accidentului rutier se află şi patru cetăţeni români. MAE subliniază că procedura de identificare a tuturor victimelor s-a efectuat cu dificultate, având în vedere circumstanţele producerii accidentului şi gravitatea acestuia”, se arată în comunicatul ministerului.

MAE anunţă că echipa consulară mobilă s-a deplasat şi la unitatea medicală unde au fost transportate trupurile neînsufleţite pentru a intra în legătură cu membrii de familie, în vederea acordării asistenţei consulare specifice în astfel de situaţii.

Ambasada României la Roma şi Consulatul General al României la Trieste continuă dialogul cu autorităţile locale şi vor acorda întregul sprijin, în limita competenţelor, în vederea repatrierii trupurilor neînsufleţite şi eliberarea certificatelor de deces.

Citește și

The post Patru români au murit în accidentul de autocar din Veneţia appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 75 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code