Flux-stiri

Kevin McCarthy a devenit primul purtător de cuvânt care a fost demis în urma unui vot al Camerei Debutanților

  • Președintele Camerei Reprezentanților, Kevin McCarthy, a fost demis prin vot marți.
  • Este prima dată în istoria SUA când un purtător de cuvânt a fost demis.
  • Kevin McCarthy le-a spus legislatorilor că nu va candida din nou pentru funcția de președinte al parlamentului.

Președintele Camerei Reprezentanților, Kevin McCarthy, a fost demis prin vot marți,marcând o premieră în istoria Statelor Unite ale Americii, scrie Associated Press.

Este sfârșitul liniei politice pentru Kevin McCarthy, care a declarat în repetate rânduri că nu va renunță niciodată, dar care s-a trezit aproape fără opțiuni rămase. Nici republicanii, nici liberalii nu au parut a fi dispuși să negocieze.

În cursul serii, Kevin McCarthy le-a spus legislatorilor că nu va candida din nou pentru funcția de președinte al parlamentului, punând astfel în joc această funcție. Următorii pași sunt extrem de nesiguri, deoarece nu există un succesor evident care să conducă majoritatea republicană din Camera Debutanților. Acțiunea este oprită în Cameră până săptămâna viitoare, când republicanii încearcă să aleagă un nou președinte.

Kevin McCarthy: Mă simt norocos că am servit țara

„S-ar putea să fi pierdut acest vot astăzi, dar când ies din această cameră mă simt norocos că am servit țara”, a declarat Kevin McCarthy în cadrul unei conferințe de presă la Capitoliu. „Nu aș schimba nimic”, a adăugat el.

Liniștea a căzut în sala de conferințe în momentul în care președintele de ședință a spus verdictul final, 216-210.

Congresmanul Matt Gaetz, un republican de extremă-dreapta din Florida, a introdus luni o moțiune de revocare a lui Kevin McCarthy din funcția de președinte al Camerei Reprezentanților, exprimându-și indignarea față de eforturile liderului republican de a evita o închidere a guvernului în weekendul trecut.

Citește și:

The post Kevin McCarthy a devenit primul purtător de cuvânt care a fost demis în urma unui vot al Camerei Debutanților appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 60 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code