Flux-stiri

Ucraina primește o nouă tranșă de echipament militar de la SUA și se pregătește de contraofensivă

  • Câștigurile strategice ale Ucrainei sunt certe, iar ale Rusiei sunt incerte.
  • Kremlinul bifează promisiunile costisitoare ale lui Putin.
  • Ucraina primește speranță de existență din ajutor militar extern.

Rusia lui Putin și Ucraina au măsuri diferite pentru succes. Câștigurile strategice ale Ucrainei sunt certe, iar ale Rusiei sunt incerte. Kremlinul bifează promisiunile costisitoare ale lui Putin. Ucraina primește speranță de existență din ajutor militar extern.

Armata ucraineană pierde temporar controlul asupra orașului Severodonențk, dar Ucraina nu pierde susținerea externă. Un câștig tactic și incert al forțelor de ocupație ruse este copleșit de o nouă tranșă certă de echipament militar pe care SUA îl trimite Ucrainei. Cum măsurăm câștigurile și pierderile astăzi, la 120 de zile de la declanșarea agresiunii ruse împotriva Ucrainei? Aflu de la Bogdan Nicolae, editor-șef la Monitorul Apărării și Securității.

Am numărat pierderile și câștigurile, de o parte și de alta. Sunt comparabile?
„Rusia bifează promisiunile lui Putin, dar cu ce preț? Orice au obținut până acum în teren cu pierderi imense în patru luni, necesită nenumărate alte resurse și, în cele din urmă, o recunoaștere în plan politic printr-un acord sau tratat de pace. Armata lui Putin pierde mult, pentru un avantaj mic și instabil. Deznodământul favorabil Rusiei este încă foarte departe, pentru că Ucraina măsoară cu unități pe termen lung. Forțele armate ale Ucrainei dobândesc o putere de foc mai mare pe măsură ce echipamentele din Occident ajung pe aliniamentele de unde ucrainenii pot opri ofensiva rușilor și de unde poate începe contra-ofensiva de scoatere a rușilor din Ucraina”, a spus Bogdan.

Să așteptăm alte patru luni, până când acest scenariu se va împlini?
„Experți aliați consideră că următoarele trei-patru săptămâni sunt critice pentru a inversa tendința din ultima lună. Și armata lui Putin, și armata Ucrainei își reorganizează forțele și pozițiile în această etapă. Ucraina va primi în curând a 13-a tranșă autorizată de președintele Joe Biden, însemnând echipamente și arme în valoare de 450 milioane de dolari SUA. Fluxul constant al ajutorului militar extern este vital pentru Ucraina și, dacă totul merge conform calendarului, la finele lunii august s-ar putea ca armata lui Putin să bată în retragere pe toate fronturile – cel puțin 10 la număr în prezent”, relatează Bogdan Nicolae, editor-șef la Monitorul Apărării și Securității.

The post Ucraina primește o nouă tranșă de echipament militar de la SUA și se pregătește de contraofensivă appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Share this:

(Visited 7 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code