Flux-stiri

Ucraina, revoltată după ce Berlinul a interzis steagurile și simbolurile ucrainene

Autoritățile de la Berlin au interzis steagul Ucrainei, precum și alte simboluri ucrainene la mitingurile din cadrul evenimentelor comemorative din 8 și 9 maiAutoritățile de la Berlin au interzis steagul Ucrainei, precum și alte simboluri ucrainene la mitingurile din cadrul evenimentelor comemorative din 8 și 9 mai

  • Autoritățile de la Berlin au interzis steagul Ucrainei, precum și alte simboluri ucrainene la mitingurile din cadrul evenimentelor comemorative din 8 și 9 mai, echivalându-le cu simbolurile separatiste și rusești.
  • Potrivit presei din Ucraina, activiștii ucraineni plănuiau să organizeze un miting pașnic la Berlin și să comemorați victimele celui de-al Doilea Război Mondial, care a ucis milioane de ucraineni.
  • Într-un comentariu pentru EuroPravda, Anna Praine-Kosach, vicepreședintele asociației ucraineno-germane Ukraine Future, a declarat că în urmă cu două săptămâni, comunitatea ucraineană din Berlin a convenit cu autoritățile locale să organizeze un miting și a primit permisiunea.

Autoritățile de la Berlin au interzis steagul Ucrainei, precum și alte simboluri ucrainene la mitingurile din cadrul evenimentelor comemorative din 8 și 9 mai, echivalându-le cu simbolurile separatiste și rusești.

Era de așteptat ca aproximativ 20.000 de ucraineni să se adune la Berlin pentru a-și aduce omagiul, fără ca lucrurile să degenereze.

Cu toate acestea, în seara zilei de 6 mai, poliția din Berlin a trimis un document organizatorilor prin care interzicea folosirea oricăror simboluri ucrainene atunci când vor fi vizitate monumentele și locurile care au legătură cu de-al Doilea Război Mondial.

Anna Praine-Kosach a menționat că organizatorii caută în prezent modalități legale de ridicare a interdicției de utilizare a simbolurilor ucrainene.

Cel mai probabil, remarcă jurnaliștii germani, autoritățile se tem de un conflict între ucraineni și ruși, astfel că au fost interzise și steagurile Rusiei, URSS sau orice simbol rusesc care are legătură cu Rusia sau cu republicile autonome Luhansk, Donețk sau Crimeea.

De asemenea, au anunțat autoritățile de la Berlin, este interzis să „cante și să cânte marșuri sau cântece militare rusești/ucrainene”.

Alte interdicții includ afișarea literelor „V” sau „Z” folosite de ruși în războiul împotriva Ucrainei, panglica Sfântului Gheorghe și alte simboluri care susțin Rusia.

La rândul său, ambasadorul ucrainean în Germania, Andriy Melnyk, a cerut primarului Berlinului Frantsiska Giffai să anuleze decizia, considerând-o „scandaloasă” și „o palmă pentru Ucraina și poporul ucrainean”.

Suntem șocați că poliția din Berlin a interzis purtarea steagurilor ucrainene în zilele de 8 și 9 mai. Aceasta este o palmă în față pentru Ucraina și o palmă în față pentru poporul ucrainean. Aceasta nu arată doar o lipsă de tact, dar o decizie politică catastrofală”, a declarat Melnyk.

El a subliniat că în acest context, asigurările Germaniei de solidaritate cu Ucraina par goale.

Se poate înțelege efortul de securitate ale poliției. Dar faptul că națiunea victimă și făptuitorii sunt echivalente pentru germani este scandalos”, a spus Melnyk, îndemnând autoritățile din Berlin să anuleze imediat decizia.

The post Ucraina, revoltată după ce Berlinul a interzis steagurile și simbolurile ucrainene appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 5 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code