Flux-stiri

Propaganda rusă: Noi explozii în Transnistria, lângă granița cu Ucraina

Tancuri sovietice în regiunea TransnistriaTancuri sovietice în regiunea Transnistria

  • Propaganda rusă anunță că o serie de explozii au zguduit satul Voronkovo (Vărăncău) din Transnistria, lângă granița cu Ucraina.
  • Conform presei locale, sătenii ar fi văzut mai multe drone, însă nu se cunosc mai multe detalii despre eveniment.
  • Rușii reamintesc că în Transnistria există „cod roșu” de atacuri teroriste, invocând atacurile asupra clădirii Ministerului Securității statului și turnul unui centru radio din apropierea satului Mayak.

Presa din Transnistria vorbește despre patru explozii în apropierea unei unități militare din localitatea Vărăncău, iar acum specialiștii examinează situația.

Exploziile ar fi avut loc pe timpul noții, când mai multe drone au fost filmate pe deasupra cerului din raionul Rîbnița.

Autoritățile de la Chișinău, dar și de la București, au îndemnat populația la calm și au transmis un mesaj clar de refuz al escaladării unei situații tensionate în zonă. NATO a avertizat în nenumărate rânduri că Rusia pregătește atacuri „sub steag fals” pentru a avea un pretext să intervină în Republica Moldova.

Rușii au declarat deja, în mai multe rânduri, că populația rusofonă din Transnistria e „oprimată”.

Una dintre sarcinile armatei ruse este de a stabili controlul deplin asupra Donbassului și a sudului Ucrainei”, a explicat generalul.  „Acest lucru va oferi un coridor terestru către Crimeea și va influența facilitățile vitale ale forțelor militare ucrainene, porturile Mării Negre prin care produsele agricole și metalurgice sunt livrate către alte țări”, a explicat generalul rus Rustam Minnekaev, în urmă cu o lună.

În același timp, propaganda de la Moscova lansează ipoteze absurde care invocă posibile atacuri ale armatei României împreună cu cea din Ucraina pe teritoriul Republicii Moldova. Toate aceste informații au fost negate vehement de părțile menționate.

Locuitorii din Transnistria au primit inclusiv mesaje SMS atribuite armatei din Ucraina, care ar fi lansate de agenții FSB din Rusia: „Serviciul de Securitate al Ucrainei recomandă evacuarea civililor în regiuni mai sigure. Vă asigurăm că armata Ucrainei nu vrea să atace civili, dar cei ce rămân în orașe vor fi considerați sabotori și vor fi eliminați fără avertisment. Atacuri cu rachete vor fi lansate pe teritoriul republicii exact la ora 19, ora locală”.

The post Propaganda rusă: Noi explozii în Transnistria, lângă granița cu Ucraina appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Share this:

(Visited 7 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code