Flux-stiri

UEFA testează, timp de un an, tribune pentru suporterii care pot sta în picioare

  • UEFA permite iar fanilor să stea în picioare la meciuri europene.
  • Programul pilot va fi testat în Anglia, Franța și Germania.
  • Locurile în picioare la meciurile europene au fost interzise în 1998.

UEFA cedează în sfârșit la presiunea fanilor – din acest sezon, în competițiile europene, spectatorii vor putea din nou să urmărească meciurile în picioare.

Pentru început, doar echipele din Anglia, Germania și Franța vor testa aceste locuri la jocurile din Liga Campionilor, Europa League și Conference League. La finalul sezonului, programul pilot va fi analizat și UEFA va decide dacă este sigur pentru implementare și în alte țări.

În ultimii ani, suporterii nemți și englezi au cerut în mod repetat ca aceste locuri să fie permise din nou pentru o atmosferă mai bună la partide. De altfel, în competițiile interne, unele echipe au reintrodus treptat locurile în picioare, dar cu măsuri suplimentare de siguranță.

Locurile în picioare au fost eliminate în competițiile europene în 1998. Atunci, UEFA a copiat modelul Federației Engleze, care le-a interzis pe baza raportului tragediei de la Hillsborough, în care au murit 96 de oameni. Documentul explica faptul că fanii au fost de vină pentru învălmășeală.

În 2016, o altă anchetă a arătat că organizarea proastă a partidei și măsurile neglijente ale polițiștilor au fost cauzele principale.

The post UEFA testează, timp de un an, tribune pentru suporterii care pot sta în picioare appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 16 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code