Flux-stiri

Un cetățean norvegian căutat pentru fraude de peste 2,3 milioane de euro, prins în Bucureşti

Polițiștii au reținut un infractor norvegianPolițiștii au reținut un infractor norvegian

  • Un cetăţean norvegian căutat pentru fraude a fost prins în Bucureşti. Bărbatul s-a erijat în reprezentantul unei organizaţii secrete de informaţii şi a primit 1,2 milioane de euro pentru cauze umanitare.
  • De asemenea, bărbatul a scos din conturile rudelor sale 1,1 milioane de euro. Bărbatul a fost condus la sediul Direcţiei de Investigaţii Criminale, pentru a fi audiat de către un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti.
  • Poliţiştii au depistat, în Bucureşti, un bărbat de 40 de ani, cetăţean norvegian, împotriva căruia autorităţile judiciare norvegiene au emis un mandat european de arestare pentru comiterea de fraude economice, informează IGPR.

Un cetăţean norvegian căutat pentru fraude a fost prins în Bucureşti. Bărbatul s-a erijat în reprezentantul unei organizaţii secrete de informaţii şi a primit 1,2 milioane de euro pentru cauze umanitare.

Din cercetări a reieşit că, în perioada ianuarie 2015 – noiembrie 2021, folosind documente false, norvegianul a indus în eroare instituţii de credit şi rude de la care s-ar fi împrumutat cu sume de bani, erijându-se în reprezentantul unei organizaţii secrete de informaţii, care va folosi banii pentru diverse cauze umanitare, bani pe care însă şi i-ar fi însuşit.

Prejudiciul cauzat astfel a fost de 1.230.000 de euro.

De asemenea, în perioada ianuarie 2015 – septembrie 2021, folosind fără drept datele de logare în aplicaţiile de online banking ale unor membri de familie, ar fi transferat de pe conturile acestora, în contul său, mai multe sume de bani, cauzând un prejudiciu de aproximativ 1.140.000 de euro.

Bărbatul a fost condus la sediul Direcţiei de Investigaţii Criminale, pentru a fi audiat de către un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti, care a dispus reţinerea acestuia pentru 24 de ore.

Ulterior, un judecător din cadrul Curţii de Apel Bucureşti a luat, faţă de bărbat, măsura arestării provizorie a bărbatului norvegian, pentru 15 zile, în vederea predării.

The post Un cetățean norvegian căutat pentru fraude de peste 2,3 milioane de euro, prins în Bucureşti appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 3 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code