Flux-stiri

Un grup satanist cere Primăriei din Boston să arboreze un drapel pentru a marca Săptămâna Aprecierii Satanice 

primăria Bostonprimăria Boston

  • Primăria a arborat drapelul LGBT şi al Ucrainei în ultimii ani, dar a refuzat ridicarea unui drapel creştin.
  • Grupul din Salem cere să marcheze Săptămâna aprecierii satanice în iulie, între zilele 23 şi 29 iulie.
  • Biroul primarului din Boston, Michelle Wu, a refuzat să comenteze cererea grupului.

Grupul din Salem cere să marcheze Săptămâna aprecierii satanice în iulie după ce refuzul cererii de către un activist creştin a fost declarat ilegal. În ultimii doi ani, primăria din Boston a arborat drapelul LGBTQIA+ cu ocazia festivalului GAY PRIDE, iar în Boston City Hall Plaza a fost arborat drapelul Ucrainei în 2019 pentru a-i aniversa independenţa, dar a refuzat în 2017 să arboreze un drapel creştin la cererea unui activist conservator cu ocazia zilei recunoştinţei. 

Membrii mişcărilor de extremă dreaptă precum Proud Boy şi Patriot Prayer au început să protesteze pentru a-l susţine pe activist. Curtea Supremă a SUA a decis săptămâna aceasta că administraţia oraşului a încălcat dreptul la libertatea de exprimare al activistului conservator care încearcă să arboreze un steag creştin în afara complexului din centrul oraşului. 

Iar acum, un grup satanic cere să arboreze un steag în Boston. Grupul din Salem a postat marţi pe Twitter o copie a cererii sale de a ridica un steag pentru a marca Săptămâna Aprecierii Satanice (între zilele 23 şi 29 iulie).

Cererea depusă online la departamentul de management al proprietăţii al oraşului nu oferă detalii despre cum va arăta steagul sau despre ce presupune evenimentul de o săptămână, transmite The Guardian.

Grupul satanist aduce la cunoştinţă că America sprijină libertatea religioasă la nivel naţional, şi că un proces federal recent susţine că tradiţionala rugăciune de deschidere a consiliului oraşului Boston la întâlnirile  publice este discriminatorie şi neconstituţională. Biroul primarului din Boston, Michelle Wu, a refuzat să comenteze cererea grupului, dar a declarat că revizuieşte decizia curţii supreme şi evaluează şi programul de ridicare a drapelului.

Curtea Supremă a decis luni în unanimitate că Boston l-a discriminat pe activistul Harold Shurtleff din cauza „punctului său de vedere religios, chiar dacă a aprobat în mod obişnuit alte cereri de ridicare a altor drapele ce au stârnit controverse. 

În 2017, Shurtleff şi grupul său au vrut să arboreze un drapel alb cu o cruce roşie pe un fundal albastru, numit steagul creştin, pentru a marca Ziua Constituţiei pe 17 septembrie.

The post Un grup satanist cere Primăriei din Boston să arboreze un drapel pentru a marca Săptămâna Aprecierii Satanice  appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Share this:

(Visited 3 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code