Flux-stiri

Un incendiu din New York a ucis 19 persoane, inclusiv nouă copii

incendiu-New-Yorkincendiu-New-York

  • Incendiul a pornit de la un aparat de încălzire care era defect.
  • Autoritățile au anunțat că 32 de persoane sunt spitalizate din cauza rănilor.
  • În total, 60 de persoane au suferit răni în urma incendiului.

Nouăsprezece persoane au fost ucise, inclusiv nouă copii, și zeci au fost rănite. Incendiul a fost declanșat de un aparat de încălzire defect care a răspândit fumul într-o clădire din cartierul Bronx din New York, au anunțat autoritățile municipale.

Primarul orașului New York, Eric Adams, la puțin peste o săptămână de la preluarea mandatului, a confirmat că 19 persoane au murit în urma incendiului care a izbucnit în jurul orei 11.00 dimineața în impunătoarea clădire Twin Parks North West, cu 19 etaje, care oferea unități de locuit la prețuri accesibile și care găzduia o comunitate gambiană.

La începutul zilei de duminică, oficialii au declarat că 32 de persoane au fost spitalizate cu răni care le puneau viața în pericol și că aproximativ 60 de persoane au fost rănite în total, în timp ce fumul plutea prin clădire într-o dimineață rece de iarnă.

„Acesta este un moment oribil, îngrozitor, dureros pentru orașul New York. Cifrele sunt îngrozitoare”, a declarat Adams reporterilor. Incendiul propriu-zis a pornit de la un încălzitor de cameră într-un apartament care se întindea între etajul al doilea și etajul al treilea ale clădirii și a ajuns doar până la hol, au declarat oficialii. Fumul s-a răspândit totuși la fiecare etaj al clădirii de 120 de unități, probabil pentru că ușa apartamentului a fost lăsată deschisă, a declarat reporterilor Daniel Nigro, comisarul departamentului de pompieri al orașului, în cadrul unei conferințe de presă

„Membrii au găsit victime la fiecare etaj în scări și le scoteau în stop cardiac și respirator”, a spus Nigro. Pompierii au stabilit, pe baza probelor fizice și a relatărilor rezidenților, că incendiul a pornit de la un încălzitor electric portabil din dormitorul apartamentului, a precizat Nigro. El a adăugat că încălzirea fusese pornită în clădirea de apartamente, iar încălzitorul portabil a suplimentat această încălzire.

Incendiul a fost de natură să stârnească întrebări cu privire la standardele de siguranță în locuințele pentru cei cu venituri mici din oraș. Acesta a fost al doilea incendiu mortal major într-un complex rezidențial din SUA în această săptămână, după ce douăsprezece persoane, inclusiv opt copii, au fost ucise miercuri dimineața devreme când flăcările au cuprins o clădire de locuințe publice din Philadelphia.

The post Un incendiu din New York a ucis 19 persoane, inclusiv nouă copii appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Leontiuc Marius – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 1 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code