Flux-stiri

Un ministru din cabinetul Republicii Dominicane a fost ucis în biroul său de un prieten apropiat

ministru ucisministru ucis

  • Ministrul mediului din Republica Dominicană a fost împușcat și ucis luni în biroul său.
  • Acesta a fost ucis în biroul său de un prieten apropiat.
  • Jorge a fost un avocat care a fost numit apoi ministru al mediului și resurselor naturale în august 2020.

Ministrul mediului și resurselor naturale din Republica Dominicană – fiul unui fost președinte – a fost împușcat și ucis luni în biroul său de un prieten apropiat, a anunțat biroul președintelui într-un comunicat.

Autoritățile au declarat că Orlando Jorge Mera a fost împușcat de Miguel Cruz, care a fost reținut. Oficialii nu au oferit un potențial motiv și nu a fost imediat clar dacă Cruz avea un avocat.

„Ne exprimăm cele mai profunde condoleanțe”, a declarat biroul președintelui Luis Abinader.

Jorge provine dintr-o familie politică puternică. El este fiul fostului președinte dominican Salvador Jorge Blanco, iar sora sa este viceministru în administrația lui Abinader. Fiul lui Jorge este deputat din partea Partidului Revoluționar Modern, al cărui membru fondator este.

Familia a emis o declarație în care spune că Cruz a fost prietenul lui Jorge încă din copilărie și că Jorge a fost împușcat de mai multe ori.

„Familia noastră îl iartă pe cel care a făcut acest lucru. Una dintre cele mai mari moșteniri ale lui Orlando a fost aceea de a nu purta ranchiună, a spus aceasta. Poliția și oficialii de urgență au împânzit biroul Ministerului Mediului și Resurselor Naturale din capitala Santo Domingo și au interzis intrarea în acesta, în timp ce persoanele în doliu s-au adunat în apropiere. Biroul lui Jorge se află la etajul al patrulea al unei clădiri care găzduiește, de asemenea, Ministerul Turismului.

„Suntem tulburați de această situație”, a declarat ministerul lui Jorge într-o scurtă declarație. Bartolomé Pujals, directorul executiv al Cabinetului de Inovare al guvernului, a scris că a deplâns crima.

„Moartea sa este o tragedie”, a spus el. „Noi, dominicanii, trebuie să ne unim pentru a realiza un pact pentru pace și coexistență pașnică. Fără violență. Jorge era un avocat care a fost numit ministru al mediului și resurselor naturale în august 2020.

The post Un ministru din cabinetul Republicii Dominicane a fost ucis în biroul său de un prieten apropiat appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Share this:

(Visited 7 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code