Flux-stiri

Un nou examen oftalmologic poate fi capabil să prezică un atac de cord

  • O nouă cercetare a identificat o legătură între complexitatea vasculară din retina ochiului și riscul de a suferi un infarct miocardic.
  • Cercetătorii speră că în viitor, o simplă examinare a retinei poate oferi informațiile neceare pentru a identifica persoanele expuse.
  • Proiectul a folosit date din UK Biobank.

O nouă cercetare a identificat o legătură între complexitatea vasculară din retina ochiului și riscul de a suferi un infarct miocardic sau, cu alte cuvinte, un atac de cord, menționează Pakobserver.

Combinarea informațiilor obținute despre dispunerea vaselor de sânge din retină cu factorii clinici tradiționali le-a permis cercetătorilor să identifice mai bine riscul de a face atac de cord.

„Timp de decenii, am ținut mereu discursuri conform cărora ochiul nu este doar fereastra către suflet, ci și fereastra către creier și fereastra către corp”, a declarat oftalmologul Dr. Howard R. Krauss, vorbind pentru Medical News Today despre noile cercetări.

Ana Villaplana-Velasco, doctorand la Universitatea din Edinburgh, a declarat: „În mod surprinzător, am descoperit că modelul nostru a fost capabil să identifice mai bine participanții cu risc scăzut sau ridicat de infarct miocardic comparativ cu modele clasice care se referă doar la aspectele demografice. Modelul a fost îmbunătățit prin faptul că s-au adăugat și detalii privind tendința genetică de a face atac de cord”.

Cercetătorii speră că în viitor, o simplă examinare a retinei cu ajutorul unui examen oftalmologic poate oferi informațiile neceare pentru a identifica persoanele expuse riscului unui atac de cord.

Potrivit unui comunicat de presă, proiectul a folosit date din UK Biobank, care conțin detalii demografice, epidemiologice, clinice și de genotipare, precum și imagini ale retinei, pentru a mai mult de 500.000 de persoane. La capitolul date demografice, datele au inclus vârsta, sexul, obiceiurile de fumat, tensiunea arterială sistolică și indicele de masă corporală (IMC) ale indivizilor.

The post Un nou examen oftalmologic poate fi capabil să prezică un atac de cord appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Share this:

(Visited 10 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code