Flux-stiri

Un oficial anunță că Ucraina va avea nevoie de cel puțin 10 ani pentru a-și dezamorsa teritoriul

Ucraina explozibilUcraina explozibil

  • Ucraina a reușit să curețe 620 de kilometri pătrați de terenuri care erau pline de mii de dispozitive explozive.
  • Aproape 300.000 de kilometri pătrați sunt încă considerați cu dispozitive explozive.
  • Prioritatea Ucrainei este de a demina infrastructura, zonele rezidențiale și drumurile.

Ucraina va avea nevoie de cel puțin un deceniu pentru a îndepărta toate minele și explozibilii de pe teritoriul său și din apele teritoriale după ce războiul cu Rusia se va încheia, a declarat vineri un oficial al serviciilor de urgență.

Ucraina a reușit să curețe 620 de kilometri pătrați de terenuri care erau pline de mii de dispozitive explozive, inclusiv 2.000 de bombe lansate din aer, dar aproape 300.000 de kilometri pătrați sunt încă considerați „contaminați”, a declarat oficialul. Aceasta este o suprafață de aproximativ jumătate din teritoriul Ucrainei și la fel de mare ca Italia.

„Până la 10 ani, aceasta este cifra optimistă. Pentru că nu știm ce se întâmplă pe teritoriile unde se desfășoară lupte active în acest moment”, a declarat Oleksandr Khorunzhiy, purtător de cuvânt al Serviciului de Stat pentru Situații de Urgență din Ucraina.

„Imaginați-vă doar numărul de bombe care au fost aruncate asupra noastră de către inamic”, a declarat oficialul în cadrul unei conferințe de presă. Prioritatea Ucrainei este de a demina infrastructura, zonele rezidențiale și drumurile, dar va fi nevoie de mai mult timp pentru a curăța pădurile, râurile și linia de coastă, a spus el.

Rusia a invadat Ucraina pe 24 februarie în ceea ce Moscova numește o „operațiune militară specială” pentru a demilitariza Ucraina și a o scăpa de naționaliștii periculoși. Ucraina și aliații săi resping acest lucru ca fiind un pretext nefondat pentru a lansa un război de agresiune neprovocat.

The post Un oficial anunță că Ucraina va avea nevoie de cel puțin 10 ani pentru a-și dezamorsa teritoriul appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Share this:

(Visited 7 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code