Flux-stiri

Un ofiţer de rang înalt din Iran a fost ucis într-un asasinat rar întâlnit la Teheran

Un soldat iranian de rang înalt a fost ucisUn soldat iranian de rang înalt a fost ucis

  • Gărzile Revoluţionare iraniene au anunţat duminică că unul dintre ofiţerii lor, colonelul Sayad Khodai, a fost ucis într-un asasinat rar întâlnit la Teheran, a anunţat agenţia semi-oficială de presă Tasnim.
  • Khodai era „unul dintre apărătorii sanctuarelor”, a precizat aceasta, referindu-se la personalul militar sau consilierii despre care Iranul spune că luptă în numele său pentru a proteja siturile şiite din Irak sau Siria împotriva unor grupuri precum Statul Islamic, potrivit Reuters.
  • Două persoane aflate pe o motocicletă au deschis focul asupra lui Khodai, a relatat Tasnim.

Gărzile Revoluţionare din Iran au anunţat duminică că unul dintre ofiţerii lor, colonelul Sayad Khodai, a fost ucis într-un asasinat rar întâlnit la Teheran, a anunţat agenţia semi-oficială de presă Tasnim. Asasinatul a fost comis de două persoane aflate pe o motocicletă care au deschis focul asupra ofițerului.

Guvernul din Iran a trimis luptători în Siria încă din primele etape ale războiului civil pentru a-şi susţine aliatul, preşedintele Bashar al-Assad, împotriva rebelilor sunniţi. Printre „apărătorii sanctuarelor” se numără şi voluntari afgani şi pakistanezi. Situația s-a complicat pentru iranieni după intrarea Rusiei în războiul din Ucraina. Rușii se concentrează tot mai mult pe frontul din Europa, astfel că Bashar al-Assad și aliații săi iranieni devin mult mai vulnerabili facțiunilor rivale.

The post Un ofiţer de rang înalt din Iran a fost ucis într-un asasinat rar întâlnit la Teheran appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Share this:

(Visited 8 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code