Flux-stiri

Franţa avertizează că ar putea dura „15 sau 20 de ani” pentru ca Ucraina să adere la UE

  • Aderarea Ucrainei la Uniunea Europeană va lua „15 sau 20 de ani”, a estimat, duminică, ministrul delegat francez pentru afaceri europene Clement Beaune.
  • Acesta a adăugat că, între timp, ţara poate intra în comunitatea politică europeană propusă de preşedintele francez Emmanuel Macron.
  • Zelenski a refuzat ceea ce a numit „astfel de compromisuri” şi a insistat asupra începerii imediate a procesului de aderare deplină la UE.

O candidatură a Ucrainei privind aderarea la UE ar putea fi finalizată abia peste „15 sau 20 de ani”, a declarat ministrul pentru afaceri europene din Franţa, potrivit BBC.

„Trebuie să fim sinceri. Dacă spuneţi că Ucraina va adera la UE în şase luni, un an sau doi, minţiţi. Probabil că va fi peste 15 sau 20 de ani, este nevoie de mult timp”, a declarat Clement Beaune la Radio J din Paris.

Comentariile sale distrug speranţele lui Volodimir Zelenski de a intra rapid în UE.

Beaune a repetat oferta preşedintelui francez Emmanuel Macron de a crea o „comunitate politică europeană” mai lejeră, care ar putea ajuta la integrarea mai rapidă a Ucrainei, adăugând că „Nu vreau să le ofer ucrainenilor iluzii sau minciuni”.

Zelenski a refuzat ceea ce a numit „astfel de compromisuri”, văzută ca o „anticameră” a Uniunii Europene şi a insistat asupra începerii imediate a procesului de aderare deplină la UE.

Beaune a mai declarat că propunerea lui Macron nu este „o alternativă la aderarea la comunitatea politică europeană… Ea nu împiedică aderarea mai târziu”.

Aspiraţiile Ucrainei de a adera la UE şi la NATO sunt considerate principalul motiv pentru care preşedintele rus Vladimir Putin şi-a lansat invazia.

Iniţiativa lui Macron privind comunitatea politică europeană urmează să fie dezbătută în cadrul unui summit al UE din iunie.

The post Franţa avertizează că ar putea dura „15 sau 20 de ani” pentru ca Ucraina să adere la UE appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Share this:

(Visited 9 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code