Flux-stiri

Un tribunal britanic a decis că Julian Assange poate face apel la decizia de extrădare a SUA

  • Oficialii americani îl acuză pe Assange de 18 infracțiuni – 17 capete de acuzare de spionaj și unul de utilizare abuzivă a calculatorului – legate de publicarea de către WikiLeaks a unor documente militare și telegrame diplomatice confidențiale ale SUA în urmă cu aproximativ 10 ani.
  • Acesta neagă orice infracțiune. Avocații săi susțin că a acționat în calitate de jurnalist și că are dreptul la protecția primului amendament privind libertatea presei pentru că a publicat documente care au expus neregulile comise de armata americană în Irak și Afganistan.

Înalta Curte din Marea Britanie i-a acordat fondatorului WikiLeaks permisiunea de a înainta la Curtea Supremă lupta sa legală împotriva extrădării în SUA, informeă AlJazeera.

Fondatorul WikiLeaks, Julian Assange, poate să se adreseze Curții Supreme pentru a contesta extrădarea sa în Statele Unite, a decis Înalta Curte.

Oficialii americani îl acuză pe Assange de 18 infracțiuni – 17 capete de acuzare de spionaj și unul de utilizare abuzivă a calculatorului – legate de publicarea de către WikiLeaks a unor documente militare și telegrame diplomatice confidențiale ale SUA în urmă cu aproximativ 10 ani.

Washingtonul susține că publicarea lor a pus vieți în pericol, iar acuzațiile împotriva lui Assange sunt pasibile de o pedeapsă maximă de 175 de ani de închisoare.

Acesta neagă orice infracțiune. Avocații săi susțin că a acționat în calitate de jurnalist și că are dreptul la protecția primului amendament privind libertatea presei pentru că a publicat documente care au expus neregulile comise de armata americană în Irak și Afganistan.

The post Un tribunal britanic a decis că Julian Assange poate face apel la decizia de extrădare a SUA appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Leontiuc Marius – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 2 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code