Flux-stiri

Ungaria a explicat de ce refuză noi sancțiuni pentru Rusia: „Creează probleme, nu oferă soluții”

Ministrul de externe maghiar, Peter SzijjartoMinistrul de externe maghiar, Peter Szijjarto

  • Peter Szijjarto, ministrul de Externe maghiar, a explicat de ce Ungaria blochează decizia UE privind embargoul petrolului rusesc.
  • „Creează probleme și nu oferă soluții”, s-a plâns oficialul de la Budapesta, semn că Ungaria nu intenționează să-și schimbe poziția cu privire la acest embargou.
  • Conform HVG.hu, Ungaria nu este interesată momentan de concesiile pe care UE le-ar putea face țării sale în ideea adoptării unui embargo.

Peter Szijjarto, ministrul de Externe maghiar, a explicat de ce Ungaria blochează decizia UE privind impunerea de noi sancțiuni Rusiei, în special un embargo asupra petrolului venit din Rusia.

„Ungaria nu va vota inițiativa Comisiei Europene privind sancțiunile împotriva Rusiei, deoarece aceasta creează o problemă pentru Ungaria și nu conține propuneri pentru soluționarea acesteia”, a declarat Szijjarto.

Ministrul a adăugat că locația geografică a țării, rutele de transport, locația și disponibilitatea zăcămintelor de petrol și gaze sunt factorii care determină securitatea aprovizionării cu energie a Ungariei din Rusia.

Politicianul a spus că structura de aprovizionare cu energie a fiecărei țări este diferită și că liderii UE au fost de acord că UE poate lua doar măsuri care să țină cont de diferitele structuri de aprovizionare cu energie din fiecare țară.

Aproape două treimi din petrolul Ungariei provine din Rusia, conform sursei citate. Ambasadorii UE discută de câteva zile, dar nu se poate ajunge la un acord cu privire la cel de-al șaselea pachet de sancțiuni anti-ruse. Acesta prevede introducerea treptată a unui embargo asupra achiziției de petrol din Federația Rusă.

Ungaria are o poziție care e considerată pro-rusă de unii analiști, în timp ce Guvernul de la Kiev i-a acuzat dur pe Viktor Orban și echipa sa de la Budapesta că a intenționat să pună mâna pe teritoriu ucrainean.

Ungaria, care își declară deschis cooperarea cu Rusia, a fost avertizată de Putin că va avea loc un atac asupra țării noastre. Ați văzut poziția ei. Ungaria a crezut că poate lua parte din teritoriu. Ei bine, să vedem ce consecințele vor fi pentru această țară”, declara Oleksiy Danilov, secretarul Consiliului de Securitate și Apărare Națională din Ucraina.

The post Ungaria a explicat de ce refuză noi sancțiuni pentru Rusia: „Creează probleme, nu oferă soluții” appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 6 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code