Flux-stiri

Ungaria a reușit să-l scoată pe Patriarhul Kirill de pe noua listă de sancțiuni a UE

  • Guvernul ungar a reușit astăzi să îl scoată pe patriarhul ortodox rus Kiril de pe lista persoanelor sancționate în cadrul celui de-al șaselea pachet de represalii al UE împotriva Rusiei.
  • Acordul asupra celui de al 6-lea pachet de sancţiuni a fost obţinut în cadrul unei întâlniri a ambasadorilor UE de la Luxemburg.
  • Acum, capitalele celor 27 de state membre au termen până vineri pentru a susţine acordul ambasadorilor în scris.

Guvernul ungar a reușit astăzi să îl scoată pe patriarhul ortodox rus Kiril de pe lista persoanelor sancționate în cadrul celui de-al șaselea pachet de represalii al UE împotriva Rusiei, care a primit undă verde din partea ambasadorilor din UE-27 cu această modificare, informează mai multe surse diplomatice, informează EFE.

Premierul ungar Viktor Orbán, care a obținut luni, la summitul liderilor, o excepție specifică la embargoul petrolier, a impus, de asemenea, retragerea liderului religios rus pentru ca noul pachet de sancțiuni să poată fi pus în aplicare.

Acordul asupra celui de al 6-lea pachet de sancţiuni a fost obţinut în cadrul unei întâlniri a ambasadorilor UE de la Luxemburg, potrivit dpa. Acum, capitalele celor 27 de state membre au termen până vineri pentru a susţine acordul ambasadorilor în scris, conform Agerpres.

Sancțiunile includ un embargo parțial de 75% în UE asupra petrolului, exceptând Ungaria și alte țări fără ieșire la mare. Procentajul va crește la 90% până la sfârșitul anului.

Noile măsuri vor scoate Sberbank, instituție financiară importantă din Rusia, din platforma internațională SWIFT.

Acestea vin după ce Ungaria a respins în mod repetat votul unanim necesar în blocul comunitar pentru aceste sancțiuni, având cereri tot mai vocale în propriul interes.

The post Ungaria a reușit să-l scoată pe Patriarhul Kirill de pe noua listă de sancțiuni a UE appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 5 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code