Flux-stiri

Uniunea Europeană are un plan de investiții de 300 de miliarde de euro pentru a contesta influența chineză

Parlamentul EuropeanParlamentul European

  • Uniunea Europeană are o „alternativă adevărată” la strategia Belt and Road a Chinei, în valoare de 300 de miliarde de euro.
  • Ursula von der Leyen spune că dorește o abordare diferită, democratică, care ar avea rezultate în proiecte.
  • Strategia Chinei a ajuns în Asia, Indo-Pacific, Africa și în Uniunea Europeană.

Uniunea Europeană a dezvăluit detalii despre un plan global de investiții în valoare de 300 de miliarde de euro (255 de miliarde de lire sterline; 340 de miliarde de dolari), descris ca o „alternativă adevărată” la strategia Belt and Road a Chinei. Președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a spus că schema Global Gateway ar trebui să devină o marcă de încredere.

China a finanțat căi ferate, drumuri și porturi, dar a fost acuzată că a lăsat unele țări pline de datorii. Șeful Comisiei a spus că țările au nevoie de „parteneri de încredere” pentru a concepe proiecte durabile. Uniunea Europeană caută modul în care poate mobiliza miliarde de euro din statele membre, instituții financiare și din sectorul privat.

Conform BBC, Ursula von der Leyen spune că dorește să demonstreze că o abordare diferită, democratică, ar putea avea rezultate în proiecte care se concentrează pe combaterea schimbărilor climatice, precum și pe securitatea globală a sănătății și pe dezvoltarea durabilă pentru țările în curs de dezvoltare.

Strategia Chinei a ajuns și în Asia, Indo-Pacific, Africa și UE. Compania chineză Cosco deține două treimi din uriașul port de containere grecesc din Pireu, iar China Road and Bridge Corporation a construit un pod cheie în Croația.

„Când vine vorba de opțiuni de investiții”, a spus președintele Comisiei, „puținele opțiuni care există prea des vin cu multe litere mici care includ consecințe mari, fie ele financiare, politice, dar și sociale”. Proiectele trebuiau să fie de înaltă calitate, cu un nivel ridicat de transparență și bună guvernare și trebuiau să ofere rezultate tangibile pentru țările implicate.

Andrew Small, un senior transatlantic Fellow la German Marshall Fund, a declarat pentru BBC că a marcat „primul efort serios din partea europeană de a pune împreună pachete și de a găsi mecanisme de finanțare, astfel încât țările care iau în considerare împrumuturi din China au o opțiune alternativă”.

The post Uniunea Europeană are un plan de investiții de 300 de miliarde de euro pentru a contesta influența chineză appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Leontiuc Marius – senior editor

Share this:

(Visited 11 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code