- Universitatea Oxford: Nu există dovezi că vaccinul dezvoltat în colaborare cu AstraZeneca n-ar oferi protecție împotriva formelor grave, cauzate de varianta Omicron
- Specialiștii spun totuși că sunt pregătiți să dezvolte o variantă mai bună a vaccinului
- Varianta cu care se dezvoltă varianta Omicron a declanșat o alarmă la nivel mondial
După ce șeful companiei Moderna a avertizat că este foarte posibil ca actualele vaccinuri anti-COVID-19 să nu fie la fel de eficiente împotriva variantei Omicron, comparativ cu versiunile anterioare, a venit și replica Universității Oxford.
Specialiștii de la universitatea britanică spun că, cel puțin pentru moment, nu există dovezi că vaccinurile existente nu ar oferi protecție suficientă împotriva variantei Omicron, despre care OMS a spus că prezintă un risc foarte mare de creștere a numărului de infectări.
„În ciuda apariției unor noi variante în ultimul an, vaccinurile au continuat să ofere niveluri foarte ridicate de protecție împotriva bolilor severe și nu există nicio dovadă până în prezent că Omicron este diferit”, scrie într-un comunicat citat de Reuters.
Cum însă informațiile despre varianta Omicron sunt limitate, reprezentanții Universității Oxford dau asigurări că pot lucra la o variantă îmbunătățită a vaccinului produs în colaborare cu AstraZeneca.
Luni, și compania germană BioNTech a anunțat că a început să lucreze la un nou vaccin, împotriva Omicron, fără să se știe dacă va fi nevoită să modifice actualul ser folosit în procesul de imunizare.
The post Universitatea Oxford: Nu există dovezi că vaccinul nu ar oferi protecție împotriva variantei Omicron appeared first on Aleph News.
Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.
Leontiuc Marius – senior editor