Flux-stiri

Ursula von der Leyen afirmă că Rusia ameninţă ordinea internaţională

Ursula von der LeyenUrsula von der Leyen

  • Președintele Comisiei Europene condamnă încercările Rusiei de a submina arhitectura de securitate a Europei.
  • În cazul în care Rusia va opri furnizarea de gaz natural, Ursula von der Leyen spune că UE se poate descurca pe termen scurt.
  • Administrația Putin susține că nu pregătește atacul.

Ursula von der Leyen, președintele Comisiei Europene, a afirmat că „presiunile militare exercitate de Rusia asupra Ucrainei riscă să genereze modificarea sistemului internaţional de securitate”, afându-se la Conferinţa pentru Securitate de la München.

„Lumea asistă cu uimire la cea mai mare mobilizare de trupe din Europa de la încheierea Războiului Rece, iar evenimentele din aceste zile riscă să perturbe întreaga ordine internaţională”, a declarat Ursula von der Leyen, conform publicaţiei Der Spiegel, la Conferinţa pentru Securitate de la München.

Preşedintele Comisiei Europene a condamnat încercările Rusiei de subminare a arhitecturii de securitate a Europei prin presiuni militare exercitate asupra unui stat independent.

Aceasta afirmă că Uniunea Europeană se va putea descurca pe termen scurt în situaţia în care Rusia ar opri furnizarea de gaz natural din cauza unui conflict cu Ucraina sau a impunerii de sancţiuni. „Vă pot spune că, în situaţia unei întreruperi totale a gazului de către Rusia, iarna aceasta vom fi în siguranţă”, a subliniat preşedintele Comisiei Europene. Oficialul european a spus că, în ultimele luni, Comisia Europeană a purtat o serie de discuții cu producători și exportatori importanţi de gaze naturale lichefiate, cum ar fi Statele Unite, Qatar şi Egipt, pentru ca aceştia să îşi intensifice livrările către Uniune.

Rusia este acuzată că a mobilizat aproximativ 150.000 de militari la frontierele Ucrainei pentru o posibilă invazie. Administraţia de la Moscova susţine că nu pregăteşte niciun atac.

The post Ursula von der Leyen afirmă că Rusia ameninţă ordinea internaţională appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Leontiuc Marius – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 4 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code