Flux-stiri

Jens Stoltenberg: „Noi vrem ca Rusia să poarte negocieri cu noi”

Jens StoltenbergJens Stoltenberg

  • Jens Stoltenberg afirmă că Rusia continuă acumularea de efective militare în apropierea frontierelor Ucrainei.
  • Rusia este acuzată că a mobilizat între 130.000 şi 190.000 de militari lângă Ucraina.
  • Administraţia lui Vladimir Putin cere garanţii că Alianţa Nord-Atlantică nu va continua extinderea spre est.

Rusia pare a se pregăti pentru „un atac total” asupra Ucrainei, a afirmat sâmbătă, într-un interviu, secretarul general NATO, Jens Stoltenberg, cerând Moscovei să revină la negocieri cu Statele Unite ale Americii şi cu Alianţa Nord-Atlantică pe tema garanţiilor de securitate.

Toate semnalele indică faptul că Rusia plănuieşte lansarea unui atac total. Suntem cu toţii de acord că putem spune că riscul unui atac este foarte ridicat”, a declarat Jens Stoltenberg în interviul acordat postului ARD, conform site-ului Tagesschau.de şi publicaţiei Süddeutsche Zeitung.

Jens Stoltenberg afirmă că Rusia continuă acumularea de efective militare în apropierea frontierelor Ucrainei. „Nu sunt retrase trupele, aşa cum susţine Rusia, ci sunt aduse trupe suplimentare”, a precizat secretarul general al Alianţei Nord-Atlantice.

Însă, în pofida mobilizării masive de trupe ruse şi a intensificării confruntărilor militare în regiunile separatiste est-ucrainene, Jens Stoltenberg transmite Rusiei că poate fi identificată o soluţie prin negocieri.

Încă nu este prea târziu pentru Rusia. Noi vrem ca Rusia să schimbe direcţia actuală şi să poarte negocieri cu noi”, a subliniat secretarul general NATO.

Rusia este acuzată că a mobilizat între 130.000 şi 190.000 de militari în apropierea frontierelor Ucrainei, pentru o eventuală invazie. Moscova susţine că nu pregăteşte vreun atac.

Administraţia Vladimir Putin cere garanţii că Alianţa Nord-Atlantică nu va continua extinderea spre est şi argumentează că este necesară revenirea la arhitectura de securitate anterioară anului 1997, astfel că NATO trebuie să retragă trupele şi echipamentele militare inclusiv din România şi Bulgaria.

The post Jens Stoltenberg: „Noi vrem ca Rusia să poarte negocieri cu noi” appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Leontiuc Marius – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 12 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code