Flux-stiri

Ursula von der Leyen: „Hotărârea noastră este mai solidă ca oricând să devenim independenți”

  • Dumneavoastră oferiți o rază de lumină celor care fug din calea lui Putin”, a transmis președintele Comisiei Europene.
  • Ursula von der Leyen a precizat că România a oferit în aceste momente un exemplu înduioșător.
  • Klaus Iohannis a menționat că România va depune toate eforturile pentru fiecare refugiat.

Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a sosit miercuri noapte la București, unde a fost așteptată de premierul Nicolae Ciucă. Aceasta a avut convorbiri și declarații oficiale împreună cu șeful statului, Klaus Iohannis.

Nu numai securitatea Ucrainei, dar și cea transatlantică este amenințată. S-a înființat un hub umanitar pentru colectarea ajutoarelor. România va depune toate eforturile pentru fiecare refugiat și va accesa fondurile la nivel european. Președintele Comisiei Europene m-a informat de demersurile pentru independența energetică, având în vedere că aspectele legate de energie sunt extrem de importante pentru noi. Trebuie să garantăm aprovizionarea cu energie și trebuie să avem grijă ca prețurile să nu sufoce economia. Dependența Uniunii Europene de gazul rusesc trebuie terminată. Trebuie să trecem pe independență energetică”, a declarat președintele României, Klaus Iohannis.

„Transmit condoleanțe familiilor militarilor decedați în accidentul de aseară. Dumneavoastră oferiți o rază de lumină celor care fug din calea lui Putin. Cel puțin un milion de oameni au plecat din Ucraina. România a oferit un exemplu înduioșător. Populația română este pregătită să primească refugiații. România asigură medicamente pentru Ucraina. Sunteți un exemplu de solidaritate. CE a propus activarea unui mecanism de protecție. Am emis ghiduri pentru a simplifica formalitățile la frontieră și am alocat 500 milioane de euro pentru a face față consecințelor. Ne vom amiti mereu curajul ucrainenilor și nu vom uita solidaritatea poporului român. Vom institui sancțiuni foarte dure conducerii ruse. Sancțiunile introduse au deja un impact și suntem pregătiți daca situația se înrăutățește. Sporim cantitățile de energie si facem apel la soluții ecologice. Hotărârea noastră este mai solidă ca oricând să devenim independenți”, a transmis Ursula von der Leyen, președintele Comisiei Europene.

The post Ursula von der Leyen: „Hotărârea noastră este mai solidă ca oricând să devenim independenți” appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Leontiuc Marius – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 4 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code