Flux-stiri

Grecia a început vaccinarea copiilor cu vârste cuprinse între 5 și 11 ani

vaccin-copiivaccin-copii

  • Vaccinarea copiilor începe în aceeași zi în care Grecia raportează cel mai mare număr de decese de la începutul pandemiei.
  • Spania a început, de asemenea, vaccinarea copiilor între 5 și 11 ani.

Grecia a început, astăzi, vaccinarea copiilor cu vârste cuprinse între 5 și 11 ani, în aceeași zi în care Grecia a înregistrat cel mai mare număr de decese din cauza COVID: 130.

Peste 30.000 de părinți au făcut deja programare pentru copiii lor, inclusiv ministrul Educației, Niki Kerameus.
Varianta Omicron stârnește îngrijorare.

„Am așteptat cu nerăbdare să se întâmple acest lucru și ar trebui să alergăm cu toții pentru a obține vaccinul. Fiul nostru mai mare, care are 17 ani, a fost vaccinat cu prima ocazie. Nu trebuie să așteptăm”, spune Nikos Christis, un părinte.

„Cred că este responsabilitatea noastră și ar trebui să contribuim cu toții. Așa că ne-am înscris cât mai repede pe măsură ce sistemul electronic s-a deschis”, a transmis Isabel Mozer, părinte.

Și Spania a început miercuri să vaccineze copiii cu vârste cuprinse între 5 și 11 ani împotriva COVID-19,
în timp ce guvernele UE se așteaptă ca varianta omicron să se răspândească rapid în timpul călătoriilor
și al reuniunilor mari din perioada sărbătorilor.

„Copiii au dreptul să își protejeze sănătatea. Există cazuri care evoluează grav și nu cred că vreun părinte ar dori să-și vadă copilul la terapie intensivă pentru că nu a fost vaccinat. Acesta este motivul principal, dar mai sunt și alte motive, nu mai puțin importante, care țin de aspectele epidemiologice: trebuie să luptăm împotriva coronavirusului cu tot ce avem și cel mai important lucru pe care îl avem este vaccinarea”, spune Julian Clemente.

În România nu se știe, în momentul de față, când va putea fi demarată vaccinarea copiilor între 5 și 11 ani. Valeriu Gheorghiță a spus că acest lucru depinde de momentul livrării vaccinurilor autorizate pentru copii. Acest lucru, a mai adăugat el, este posibil să se întâmple luna asta sau în ianuarie 2022.

The post Grecia a început vaccinarea copiilor cu vârste cuprinse între 5 și 11 ani appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Leontiuc Marius – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 7 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code