Flux-stiri

Ursula von der Leyen: „În legătură cu Ungaria, am fost foarte clari: problema este corupția”

  • UE va activa mecanismul pivind statul de drept în cazul Ungariei.
  • Guvernul maghiar riscă să piardă miliarde de euro din fondurile UE.
  • Niciun lider UE nu l-a felicitat pe Orban pentru câștigarea alegerilor.

Uniunea Europeană îl aduce pe Viktor Orban cu picioarele pe pământ după victoria la alegerile parlamentare.

Comisia Europeană va activa peste două săptămâni mecanismul de condiționaliate privind statul de drept. Ungaria riscă să piardă miliarde de euro, dacă se va decide că instituțiile statului și tribunalele sunt controlate de guvern. La lista acuzațiilor la adresa lui Viktor Orban se adaugă și cea conform căreia alegerile nu au fost corecte sută la sută.

Prevalența difuzării știrilor părtinitoare și dezechilibrate a limitat capacitatea alegătorilor de a face o alegere informată. Publicitatea guvernamentală, care reflectă principalele mesaje de campanie ale partidului aflat la putere, a estompat și mai mult liniile dintre stat și partid”, a declarat șefa misiunii de observatri OSCE Jillian Stirk.

În legătură cu Ungaria, am fost foarte clari: problema este corupția. Am discutat cu Ungaria despre problemele privind Fondul de Reziliență și Redresare. Aici, principala cerință de reformă se referă la anti-corupție. În acest moment, nu reușim să găsim un teren comun și să ajungem la o concluzie”, a spus președinta Comisiei Europene Ursula von der Leyen.

Iubit de unguri, Orban e însă tot mai izolat pe plan extern. Nu a fost felicitat de niciunul dintre cei trei șefi ai UE și nici de alți președinți. Singurii care i-au transmis mesaje au fost Vladimir Putin, Marine Le Pen, Nigel Farage și Matteo Salvini. Iar Volodimir Zelenski i-a transmis că va trebui să aleagă între Rusia și lumea cealaltă.

The post Ursula von der Leyen: „În legătură cu Ungaria, am fost foarte clari: problema este corupția” appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Share this:

(Visited 7 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code