Flux-stiri

Progres în știință și tehnologie. Numele unui ucigaș în serie a fost identificat datorită genealogiei investigative

  • Numele unui ucigaș american în serie, care ar fi ucis și violat femei de-a lungul coridorului I-65, în anii 1980, a fost identificat cu ajutorul genealogiei investigative.
  • Potrivit unui comunicat de presă de marți al poliției statului Indiana, procesul a implicat „încărcarea profilului ADN de la locul crimei în una sau mai multe baze de date de genealogie genetică, în încercarea de a identifica rudele genetice ale unui infractor și de a localiza infractorul în cadrul arborelui său genealogic.”
  • Greenwell, al cărui ADN s-a potrivit în proporție de peste 99% cu probele de la locul crimei, a murit în Iowa în 2013.

Numele unui ucigaș american în serie, care ar fi ucis și violat femei de-a lungul coridorului I-65, în anii 1980, a fost identificat cu ajutorul genealogiei investigative, au declarat marți autoritățile americane, potrivit The Independent.

Oficiali ai forțelor de ordine din mai multe agenții, inclusiv FBI și Poliția de stat din Indiana, au declarat că au folosit „genealogia investigativă” pentru a-l identifica pe bărbat cu numele de Harry Edward Greenwell.

Potrivit unui comunicat de presă de marți al poliției statului Indiana, procesul a implicat „încărcarea profilului ADN de la locul crimei în una sau mai multe baze de date de genealogie genetică, în încercarea de a identifica rudele genetice ale unui infractor și de a localiza infractorul în cadrul arborelui său genealogic.”

Utilizând acest proces, a fost făcută o potrivire pentru Greenwell cu un membru apropiat al familiei. Prin această potrivire s-a stabilit că probabilitatea ca Greenwell să fie persoana responsabilă de atacuri era de peste 99 la sută”, a declarat superintendentul poliției statului Indiana, Doug Carter, la conferința de presă organizată de mai multe agenții.

Carter a declarat marți reporterilor că unii dintre detectivii din cadrul departamentului au lucrat la rezolvarea crimelor timp de „teralmente generații”.

Sunt detectivi în această cameră care au fost implicați în acest caz, sub o formă sau alta, literalmente de generații. Ei au o datorie de recunoștință pe care nu o vom putea plăti niciodată”, a declarat Doug Carter.

„Ucigașul I-65”, cunoscut și sub numele de „Ucigașul de la Days Inn”, a violat și a ucis trei femei care lucrau la moteluri de-a lungul autostrăzii 65, între Indiana și Kentucky, la sfârșitul anilor 1980.

Cazul a fost nerezolvat timp de zeci de ani. Autoritățile realizaseră deja un portret-robot al suspectului după ce o altă potențială victimă a evadat și le-a oferit o descriere a unui bărbat înalt, cu părul grizonant și cu un ochi verde leneș.

Greenwell, al cărui ADN s-a potrivit în proporție de peste 99% cu probele de la locul crimei, a murit în Iowa în 2013.

Marți, autoritățile au declarat că și-ar fi dorit să fi reușit să rezolve cazul și să aducă o concluzie familiilor cât timp acesta era încă în viață și putea face față justiției.

Animalul care a făcut acest lucru nu mai este pe acest Pământ. Nu am de gând să îi spun numele. Cred că astăzi trebuie să ne concentrăm asupra victimelor”, a declarat Doug Carter.

Mai multe femei, victime ale ucigașului Greenwell

Prima persoană cunoscută ca victimă a ucigașului de pe I-65 a fost Vicki Heath, o femeie de 41 de ani, mamă a doi copii. Aceasta se logodise recent înainte să fie găsită moartă lângă tomberoanele de gunoi din spatele motelului Super 8 din Elizabethtown, Kentucky, pe 21 februarie 1987. Ea fusese agresată și împușcată de două ori în cap cu un pistol de calibru 38.

A doua și a treia victimă a criminalului au fost ucise în aceeași zi: 3 martie 1989.

Mary „Peggy” Gill, în vârstă de 24 de ani, auditor de noapte la un motel Days Inn din Merrillville, Indiana, a fost găsită moartă, în parcarea clădirii, de către un automobilist aflat în trecere. Jeanne Gilbert, în vârstă de 34 de ani, mamă a doi copii care lucra, de asemenea, ca auditor cu jumătate de normă la Days Inn din Remington, a fost împușcată mortal cu același pistol de calibru 22. Atacatorul jefuise ambele localuri, plecând cu 426 de dolari în total, relatează The Independent.

O a patra femeie care lucra în schimbul de noapte la un motel Days Inn din Columbus, Ohio, a fost agresată sexual și înjunghiată în 1990, dar a reușit să scape de la locul faptei. ADN-ul prelevat a fost identificat cu cel al lui Greenwell, care nu numai că avea antecedente penale, dar evadase în mod repetat din închisoare.

Eforturile lor au fost apreciate de familiile victimelor, mai multe rude participând la conferința de marți.

Mi-ar plăcea să cred că, indiferent ce definește fiecare dintre noi drept dreptate sau ce ar putea defini fiecare dintre noi drept încheiere, acum suntem cu toții capabili să împărtășim procesul de vindecare știind că atacatorul cunoscut de mult timp a fost scos din întuneric, la lumină”, a declarat Kimberly Gilbert Wright, fiica victimei Jeanne Gilbert.

Necrologul presupusului ucigaș al mamei sale, însă, prezintă o imagine foarte diferită a lui Greenwell. Acesta a murit în Iowa în 2013, după o luptă împotriva cancerului.

Greenwell a fost „un om cu mulți prieteni care i-au iubit atitudinea sa directă și dorința de a ajuta pe oricine”, scrie în necrolog. „Angajat al Căii Ferate Canadian Pacific, asigurând siguranța publică timp de 30 de ani, s-a pensionat în februarie 2010. Lui Harry îi plăcea grădinăritul organic, vânzarea produselor sale organice la piața locală a fermierilor, călătoriile, cititul, cuvintele, era un fan avid al sporturilor universitare și selecta cai pur-sânge câștigători.”

The post Progres în știință și tehnologie. Numele unui ucigaș în serie a fost identificat datorită genealogiei investigative appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 2 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code