Flux-stiri

USR propune ca certificatul verde să devină obligatoriu pentru toţi angajaţii

Certificatul verde poate deveni obligatoriu în magazine, excluzând magazinele esențiale, cum ar fi magazinele alimentare.Certificatul verde poate deveni obligatoriu în magazine, excluzând magazinele esențiale, cum ar fi magazinele alimentare.

USR susţine că adoptarea Legii Certificatului Verde este o urgenţă naţională şi va cere aplicarea nediscriminatorie a certificatului verde pentru toţi angajaţii, indiferent că aceştia activează în sistemul public sau cel privat.

Potrivit unui comunicat al USR, această prevedere va fi depusă la Camera Deputaţilor sub forma unor amendamente la forma proiectului legislativ, care a trecut recent prin Senatul României.

De asemenea, USR va propune şi o perioadă tranzitorie de 60 de zile de la intrarea în vigoare a legii. „În cele 60 de zile, angajaţii îşi vor putea efectua sau completa schema de vaccinare, iar testarea regulată (de două ori săptămânal) va fi suportată integral din bugetul statului. După finalul perioadei tranzitorii de 60 de zile, angajaţii nu vor mai trebui să se testeze, dacă au optat pentru
vaccinare. În caz contrar, testarea periodică va fi suportată din fonduri proprii ale angajatului”, se aată în comunicat.

Potrivit acestuia, în cazul în care un angajat ar refuza testarea periodică din fonduri proprii după perioada tranzitorie, există posibilitatea suspendării contractului de muncă al acestuia.

Reprezentanţii USR susţin că limitarea numărului de persoane care au acces într-un spaţiu închis reprezintă una dintre cele mai eficiente măsuri de scădere a riscului de infectare cu o boală contagioasă cu transmitere respiratorie. Aceştia susţin că, în pofida ştirilor false propagate de anumiţi comunicatori politici, este foarte important de menţionat faptul că s-a dovedit ştiinţific importanţa vaccinării în reducea riscului de infectare precum şi a gradului de contagiozitate.

„Astfel, la o densitate egală a numărului de persoane (raportat la suprafaţa sau volumul spaţiului respectiv), riscul de infectare va fi semnificativ mai redus în cazul unui grup de persoane vaccinate faţă de un grup de persoane nevaccinate. Altfel spus, pentru un anumit nivel de risc considerat acceptabil, numărul maxim de persoane admis va putea fi mai mare, dacă toate ar fi vaccinate. În concluzie, condiţionarea accesului în spaţiile publice închise de finalizarea schemei de imunizare ar contribui la scăderea riscului de infectare şi ar trebui să reprezinte un stimulent suplimentar în sprijinul deciziei de vaccinare”, se mai arată în comuniactul USR.

Conform acestuia, introducerea pentru toate categoriile de personal a certificatului este o măsură de impulsionare a campaniei de vaccinare, pentru că s-a constatat că până la acest moment nu s-a reuşit atingerea unui prag suficient pentru evitarea unor valuri epidemice de mare severitate.

The post USR propune ca certificatul verde să devină obligatoriu pentru toţi angajaţii appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Leontiuc Marius – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 5 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code