NEWSNET

Breaking News Eveniment Flux-stiri Medicale

Vaccinul englez Anti-Covid-19 de la Oxford, omologat și eficient

Unul dintre cele mai importante vaccinuri experimentale COVID-19 din lume produce un răspuns imun atât la adulţii tineri, cât şi la cei vârstnici, a anunţat, luni, 26 octombrie, compania farmaceutică britanică AstraZeneca.

Vaccinul, dezvoltat de Universitatea din Oxford, declanşează, de asemenea, răspunsuri adverse mai scăzute în rândul persoanelor în vârstă, a declarat luni producătorul britanic de medicamente AstraZeneca.

Acest vaccin a fost omologat în Marea Britanie iar medicii și tot personalul medical auxiliar sunt primii beeficiari care vor fi vaccinați începând cu ziua de Duminică.

Știrea este deci că există un vaccin european testat și omologat, astfel încât se zărește finalul pandemiei. Vaccinul a trecut de toate etapele și fazele și este intrat în programul englez de vaccinare.

Nu mai este mult până când primele doze de vaccin anti COVID-19 vor ajunge și la noi în țară. În cadrul unei conferințe online, Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru a anunțat data la care România va dispune de acestea, dar și cine va beneficia prima dată de imunizare.

 

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 61 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

code