Flux-stiri

Valeriu Gheorgiță: Peste două săptămâni am putea vorbi concret despre relaxări

Premieră pentru România: Recensământul amânat pentru 2022 se va desfășura onlinePremieră pentru România: Recensământul amânat pentru 2022 se va desfășura online

  • În România, în ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 14.524 cazuri COVID.
  • În România, potrivit ultimei raportări, au fost înregistrate 135 decese.
  • Arafat: ultima măsura va fi scoaterea măștii, în interior.

Peste două săptămâni am putea vorbi concret despre relaxări, anunță Valeriu Gheorghiță. Asta dacă în următoarele 14 zile se va menține un trend descrescător al infectărilor cu SARS-COV 2. În țara noastră,

Colonelul Gheorghiță spune că decizia de ridicare a restricțiilor va ține cont de rata de pozitivare, de numărul de pacienți care ajung în spitale, dar și de cel al deceselor. Și numărul de pacienți din Terapie Intensivă va dicta momentul startului pentru relaxări, a precizat ministrul Sănătății, Alexandru Rafila.

Regresia îmbolnăvirilor se vede deja în spitale, spune medicul ATI Florin Roșu, managerul Spitalului de Boli Infecțioase din Iași.

„Capacitatea Spitalului Clinic de Boli Infecțioase Sf. Paraschieva din Iași, împreună cu secția exterioară Lețcani se ridică la peste 400 de paturi. Discutăm de 65 de paturi de terapie Intensivă. În consecință, din punct de vedere epidemiologic, în condiții pandemice, avem o situație foarte clară”, a adăugat Florin Roșu.

„În ultimele zile, la nivel național, a scăzut și rata de pozitivare. Numărul bolnavilor din ATI este însă aproape la fel de mare ca în săptămânile în care aveam peste 20 000 cazuri pe zi. Este o consecință a nevaccinării”, spune Sorin Dinescu, medic epidemiolog la Spitalul Județean de Urgență Craiova.

Horeca este domeniul cel mai afectat de restricții. Numai în 2020 a înregistrat o scădere a cifrei de afaceri cu 220% față de 2019.

Pentru Ninel Dănilă, proprietarul unui restaurant din București, noile relaxări ar însemna reducerea datoriilor acumulate în perioada pandemiei. El spune că revigorarea businessului nu ar fi posibilă mai devreme de 6 luni sau un an.

„E foarte important să se întâmple lucrul acesta mai repede pentru că și statul ne obligă, cumva, prin anumite metode, să plătim aceste taxe, pe care, în acest moment, nu le putem plăti pentru că nu avem  de unde” a explicat antreprenorul.

The post Valeriu Gheorgiță: Peste două săptămâni am putea vorbi concret despre relaxări appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Leontiuc Marius – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 5 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code