Flux-stiri

Zelenski: Vom proteja țara, indiferent dacă vom primi ajutor de la parteneri

  • Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a declarat, la Conferinţa de Securitate de la München, că toată lumea „trebuie să fie calmă şi raţională”.
  • Acesta consideră că, prin atacarea Ucrainei, este pusă în pericol securitatea europeană.
  • Președintele a mai spus că nu va refuza ajutorul europenilor.

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a declarat, la Conferinţa de Securitate de la München, că toată lumea „trebuie să fie calmă şi raţională”. De asemenea, Zelenski a spus că Europa are nevoie de o nouă arhitectură de securitate.

Președintele Volodimir Zelenski consideră că, prin atacarea Ucrainei, este pusă în pericol securitatea europeană. „Ne vom proteja ţara cu sau fără suport de la partenerii noştri internaţionali.Toţi trebuie să înţelegem că nu e doar un ajutor pentru Ucraina, o donaţie. Intervenţia trebuie privită ca fiind contribuţia voastră la securitatea Europei. Nu doar Ucraina îşi doreşte pacea, ci întreaga lume. (…) Vreau să cred că NATO va funcţiona eficient”, a spus Zelenski, în ucrainiană, la conferinţa de securitate.

Președintele a mai spus că nu va refuza ajutorul europenilor. „Nu putem rămâne pasivi la ce se întâmplă. Mulţi îşi doresc ca Ucraina să fie o naţiune slabă economic şi social. Dacă vreţi să ne ajutaţi, o puteţi face!”, a mai spus președintele.

Volodimir Zelenski solicită NATO să urgenteze negocierile de aderare cu Ucraina

Totodată, Volodimir Zelenski solicită NATO să urgenteze negocierile de aderare cu Ucraina. „Referitor la NATO, cerem începerea negocierilor cât de repede se poate. Rusia spune că, dacă Ucraina se integrează în NATO, ar putea încerca să preia prin forţă armată controlul în Crimeea.

Ar trebui (n.red. Moscova) să citească textul articolului 5 cu mai multă atenţie, unde se precizează că este vorba de prevederi defensive şi nu despre lansarea unor atacuri. Dacă vom prelua din controlul în Crimeea şi în estul Ucrainei, o vom face pe cale diplomatică”, a mai spus acesta.

Șeful statului a vorbit și despre necesitatea realizării unei noi strategii de securitate în Europa. „Ucraina spune că vrea pace, Europa spune că vrea pace. Rusia spune că nu doreşte să intervină. Atunci, însemnă că cineva minte… Este clar că arhitectura de securitate a Europei este aproape distrusă. E timpul pentru una nouă”, a precizat Zelenski.

The post Zelenski: Vom proteja țara, indiferent dacă vom primi ajutor de la parteneri appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Leontiuc Marius – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 5 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code