NEWSNET

Flux-stiri

„Valul 5 va veni pentru că populația receptivă se va reconstitui”. Explicațiile viitorului ministru al Sănătății

  • Valul 5 al pandemiei va veni, pentru că populaţia receptivă se va reconstitui, iar de sărbători regulile nu sunt respectate, declară Alexandru Rafila.
  • În ce priveşte imunitatea de turmă, mai devreme sau mai târziu se va produce, însă procentul ce trebuie atins e de 90%. 

Întrebat, marţi seara, la „Marius Tucă Show” de la Aleph News, despre numărul mare de cazuri, Rafila spune că una din explicaţii este imunitatea scurtă pe care o oferă vaccinul, dar pe măsură ce se va administra şi doza treia, lucrurile vor intra în normal.

„Imunizarea de turmă, mai devreme sau mai târziu, se va produce. Prin trecerea prin boală sau vaccinare vom ajunge la imunitatea de turmă, dar boala va rămâne endemică, nu va dispărea. Probabil că va exista o sezonalitate ca la gripă. Cu cât tulpina este mai transmisibilă, cu atât procentul de populaţie care trebuie să treacă prin boală sau să se vaccineze este mai mare. Dacă la început se discuta de 70%, pentru această tulpină, mult mai transmisibilă, ajungem la o imunitate greu de atins, aproape de 90%”, afirmă Alexandru Rafila.

Cu cât se vaccinează mai mulţi, cu atât drumul spre normalitate e mai scurt.

Întrebat dacă se gândeşte ca antiviralele să ajungă în farmacii, Rafila a spus că da, dar trebuie să fie recomandate cu prescripţie medicală: „dacă vor apărea antiviralele în farmacii, oamenii să se ducă la începutul bolii. Dacă se duc mai târziu, efectul antiviralelor este practic nul şi este şi toxic pe deasupra”.

Referitor la valul 5, medicul spune că va veni, pentru că populaţia receptivă se va reconstitui: „sunt cei care au făcut vaccin şi nu mai au imunitate sau cei care nici nu au trecut prin boală, nici nu s-au vaccinat. Şi mai e un lucru: în perioada Sărbătorilor de Iarnă, indiferent ce măsuri se iau, mobilitatea oamenilor şi tentaţia de a nu respecta regulile este mare”.

The post „Valul 5 va veni pentru că populația receptivă se va reconstitui”. Explicațiile viitorului ministru al Sănătății appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Leontiuc Marius – senior editor
Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 3 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

code