Flux-stiri

Vasile Dîncu, despre incidentele din Transnistria: „O provocare care nu are şanse să se dezvolte”

Vasile DîncuVasile Dîncu

  • Vasile Dîncu a precizat că ruşii „încearcă în fiecare zi, în acest război hibrid, să afecteze sau să atenţioneze şi să atingă opinia publică din ţările care sprijină Ucraina”.
  • Ministrul Dîncu a vorbit şi despre dezinformările venite din partea rusă.
  • Statele Unite avertizează marţi împotriva unei tentative de escaladare a tensiunilor.

Incidentele din regiunea transnistreană reprezintă o încercare de a crea un conflict în această zonă, care, după toate analizele, în acest moment, nu are şanse să se dezvolte, spune ministrul Apărării, Vasile Dîncu.

„Vedem în aceste evenimente o provocare, o încercare de a crea un conflict în această zonă, care, după toate analizele noastre, în acest moment, nu are şanse să se dezvolte, să se desfăşoare. Sigur că Republica Moldova, guvernul Republicii Moldova, Preşedinţia gestionează această situaţie, sunt într-o situaţie de a verifica, de alarmă, de supraveghere a acestei situatii, dar nu vedem ca fiind o problema”, spune ministrul Apărării, Vasile Dîncu, despre incidentele din regiunea transnistreană.

Ministrul Apărării afirmă că nu există riscul unui război în Republica Moldova.

„Ne afectează numai în măsura în care devenim cutie de rezonanţă pentru propaganda Moscovei, atunci ne afectează. Dacă nu devenim cutie de rezonanţă, nu are niciun sens, pentru că ei în fiecare zi caută în războiul acesta hibrid, complex, să afecteze, să atenţioneze, să atingă opinia publică din ţările din zonă care sprijină Ucraina. Deci nu ne afectează şi nu cred că există niciun fel de posibilitate de război în Republica Moldova”, conchide Dîncu.

The post Vasile Dîncu, despre incidentele din Transnistria: „O provocare care nu are şanse să se dezvolte” appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 4 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code