NEWSNET

Flux-stiri

Un cercetător a creat guma de mestecat care împiedică transmisia coronavirusului. Iată cum funcționează

  • Henry Daniell a dezvoltat o gumă de mestecat care reduce șansele de transmisie a virusului SARS-CoV-2
  • Guma de mestecat creată de Daniell conține proteina ACE2, provenită din plante
  • Tabletele de gumă create de Daniell și echipa lui au gust de scorțișoară

Vei putea lupta împotriva COVID-19 cu guma de mestecat. Henry Daniell, de la Școala de Medicină Dentară din Penn, a condus un proiect prin care a dezvoltat un sortiment de gumă cu proteină din plante care reduce încărcătura virală din salivă și reduce transmisia coronavirusului, scrie Scitechdaily.

Vaccinarea împotriva COVID-19 a schimbat cursul pandemiei, dar nu a putut să oprească definitiv transmiterea bolii. Chiar și oamenii vaccinați cu schema completă se pot infecta cu SARS-CoV-2 și pot da virusul mai departe.

„SARS-CoV-2 se multiplică în glandele salivare. Știm că atunci când cineva care e infectat strănută, tușește sau vorbește, virusul îi poate infecta și pe alții. Această gumă oferă oportunitatea de a neutraliza virusul în salivă și ne dă posibilitatea de a reduce sursele de transmisie a bolii.”, a declarat Daniell.

Înainte de pandemie, Henry Daniell studia proteina ACE2 în căutarea unui tratament pentru hipertensiune. Munca lui l-a ajutat în contextul epidemiei de COVID-19, pentru că receptorul de ACE2 din celulele umane este același care leagă și proteina de SARS-CoV-2. Alte studii au mai arătat că injecțiile cu ACE2 pot reduce încărcătura virală pentru oamenii cu infecții severe.

Ca să testeze guma de mestecat, echipa lui Daniell a crescut proteina ACE2 în plante, a combinat-o cun alt compus care îi permitei să treacă de bariera mucoasei și a incorporat materialul rezultant în tablete de gumă cu gust de scorțișoară.

„Folosim deja măști și alte bariere fizice ca să reducem șansa de transmitere a virusului. Această gumă ar putea fi folosită ca o nouă armă în această luptă”, a mai adăugat Daniell.

The post Un cercetător a creat guma de mestecat care împiedică transmisia coronavirusului. Iată cum funcționează appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Leontiuc Marius – senior editor
Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 8 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

code