NEWSNET

Flux-stiri

Venezuela a stabilit un nou record mondial Guinness pentru cea mai mare orchestră din lume

Venezuela - Orquestra El sistemaVenezuela - Orquestra El sistema

  • Ministrul venezuelean al Informaţiilor, Freddy Nanez, şi ambasadorul rus la Caracas, Serghei Melik-Bagdasarov, i-au felicitat sâmbătă pe muzicieni într-o alocuţiune difuzată de televiziunea de stat, scrie Reuters.
  • Muzicienii venezueleni au interpretat Marşul Slav de Piotr Ilici Ceaikovski timp de peste cinci minute.
  • Recordul anterior era deţinut de o orchestră de 8.097 de muzicieni care au cântat împreună în Sankt Petersburg, Rusia.

Sistemul naţional de Orchestre şi Coruri de tineret şi copii din Venezuela – cunoscut sub numele de „El Sistema” – a stabilit un nou record de cea mai mare orchestră din lume, cu 8.573 de muzicieni care cântă împreună, a anunţat sâmbătă guvernul ţării.

Ministrul venezuelean al Informaţiilor, Freddy Nanez, şi ambasadorul rus la Caracas, Serghei Melik-Bagdasarov, i-au felicitat sâmbătă pe muzicieni într-o alocuţiune difuzată de televiziunea de stat, scrie Reuters.

Muzicienii venezueleni au interpretat Marşul Slav de Piotr Ilici Ceaikovski timp de peste cinci minute.

Recordul anterior era deţinut de o orchestră de 8.097 de muzicieni care au cântat împreună în Sankt Petersburg, Rusia.

Condiţiile cer ca muzicienii să cânte simultan, fără ca oamenii să facă schimb de instrumente sau să-şi împrumute instrumentele altora.

Guinness nu a răspuns deocamdată solicitărilor.

„El Sistema” numără aproximativ 350.000 de copii şi tineri printre rândurile sale, care cântă într-o reţea de 180 de orchestre.

The post Venezuela a stabilit un nou record mondial Guinness pentru cea mai mare orchestră din lume appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Leontiuc Marius – senior editor
Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 2 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

code