Flux-stiri

Viermii care au înviat dupa 46.000 de ani. Cum au fost descoperiți

  • În Siberia au fost descoperiți niște viermi care au supraviețuit aproximativ 46.000 de anuu în condiții extreme de temperaturi scăzute.
  • Milenii mai târziu, viermii, dezghețați se mișcau din nou și au demonstrat oamenilor de știință că viața poate fi oprită.
  • Viermii, care au fost îngropați la aproximativ 130 de metri în permafrost, au fost readuși la viață prin dezgheț.

Într-o perioadă în care mamuții cutreierau Pământul, mai exact în urmă cu aproximativ 46.000 de ani, o pereche minusculă de viermi rotunzi a rămas blocată în permafrostul siberian, iar acum ei au fost găsiți vii de către oamenii de știință, scrie New York Times.

Descoperirea, publicată săptămâna aceasta în revista PLOS Genetics, oferă o nouă viziune asupra modului în care viermii, cunoscuți și sub numele de nematode, pot supraviețui în condiții extreme pentru perioade extraordinar de lungi, în acest caz zeci de mii de ani.

Ce spun cercetătorii

Folosind analiza cu radiocarbon, cercetătorii au stabilit că specimenele au fost înghețate între 45.839 și 47.769 de ani în urmă, în timpul Pleistocenului târziu. Viermii cu o lungime de aproximativ un milimetru au putut rezista la temperaturi extrem de scăzute intrând într-o stare numită criptobioză, un proces pe care cercetătorii de la institut au încercat să îl înțeleagă.

„Principalul mesaj sau rezumat al acestei descoperiri este că, în principiu, este posibil să oprești viața pentru o perioadă mai mult sau mai puțin nedeterminată de timp și apoi să o repornești”, a declarat Dr. Kurzchalia.

Citește și:

The post Viermii care au înviat dupa 46.000 de ani. Cum au fost descoperiți appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Share this:

(Visited 27 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code