Flux-stiri

Viitorul patinatoarei Kamila Valieva la Jocurile de la Beijing va fi decis luni

Kamila ValievaKamila Valieva

  • Decizia va arăta dacă patinatoarea va concura la proba feminină de simplu de marţi.
  • Cea mai înaltă instanţă sportivă se va pronunţa luni despre viitorul său la Beijing.
  • Medaliile pentru proba pe echipe nu vor fi acordate, însă, până când cazul de dopaj nu va fi soluţionat.

Viitorul patinatoarei artistice ruse Kamila Valieva la Jocurile de la Beijing va fi decis luni, când cea mai înaltă instanţă sportivă se va pronunţa, dar cazul ei de dopaj va rămâne fără răspuns, a declarat Comitetul Internaţional Olimpic (CIO).

O audiere a Tribunalului de Arbitraj Sportiv (TAS) de la Beijing, care a durat până la primele ore ale dimineţii, nu a abordat problema testului pozitiv al adolescentei pentru un medicament interzis pentru inimă, efectuat la 25 decembrie.

Rezultatul pozitiv nu a fost raportat timp de peste şase săptămâni, permiţându-i lui Valieva să concureze pe 7 februarie, cu echipa Comitetului Olimpic Rus (ROC). Hotărârea TAS, aşteptată la ora 14.00, ora Beijingului (07.00 GMT), se va referi doar la o suspendare provizorie ridicată de agenţia rusă antidoping (RUSADA) după ce testul antidoping al lui Valieva a fost dezvăluit, a precizat CIO.

Această decizie va arăta dacă ea poate concura în proba feminină de simplu de marţi. Acordarea medaliilor pentru proba pe echipe, însă, nu poate avea loc până când cazul de dopaj nu va fi soluţionat, a declarat purtătorul de cuvânt al CIO, Mark Adams.

Nu este clar dacă ceilalţi membri ai echipei ROC pot primi medaliile de aur. Echipa SUA, locul al doilea, şi Japonia, locul al treilea, aşteaptă, de asemenea, un deznodământ. Canada a terminat pe locul patru.

Probabil că acest lucru nu va fi rezolvat în timpul acestor Jocuri şi este ceva regretabil, dar trebuie să urmăm procedura„, a declarat Adams. „Ne-ar fi plăcut şi am cerut ca părţile să fie de acord ca întregul caz, în întregime să fie rezolvat o dată pentru totdeauna„.

The post Viitorul patinatoarei Kamila Valieva la Jocurile de la Beijing va fi decis luni appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Leontiuc Marius – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 4 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code