Flux-stiri

Rusia ar pregăti o operaţiune sub steag fals în estul Ucrainei

RusiaRusia

  • Agenții desfășoară operațiunea sub steag fals în estul Ucrainei.
  • Unități ale forțelor speciale ruse ar pregăti provocări împotriva insurgenților proruși.
  • Au apărut imagini de la exerciții militare cu tancuri efectuate de armata rusă în apropiere de frontiera Ucrainei.

Statele Unite ale Americii au informaţii care indică faptul că Rusia a poziţionat un grup de agenţi pentru a desfăşura o operaţiune sub steag fals în estul Ucrainei, în încercarea de a crea un pretext pentru o invazie, a declarat vineri un oficial american pentru CNN.

Conform oficialului care s-a exprimat sub protecţia anonimatului, Statele Unite au dovezi că membrii grupului operaţional sunt antrenaţi pentru misiuni de gherilă urbană şi pentru utilizarea substanţelor explozive astfel încât să fie comise acte de sabotaj împotriva insurgenţilor separatişti susţinuţi de Rusia, relatează CNN.

Acuzaţiile par să corespundă cu un comunicat difuzat vineri de Ministerul ucrainean al Apărării, care afirmă că unităţi ale forţelor speciale ruse pregătesc provocări împotriva insurgenţilor proruşi, astfel încât să le poată atribui Ucrainei. Jake Sullivan, consilierul pentru Securitate Naţională al preşedintelui Joseph Biden, a sugerat joi că Statele Unite au astfel de dovezi.

„Serviciile noastre au obţinut informaţii, care acum au un grad mai scăzut de clasificare, care arată că Rusia pregăteşte terenul pentru a avea opţiunea de a produce pretextul unei invazii. Am văzut acest mod de operare în 2014. Se pregătesc să îl utilizeze din nou şi vom avea, Administraţia SUA va avea mai multe detalii de oferit presei în următoarele 24 de ore despre ceea ce observăm privind acest pretext”, a afirmat Jake Sullivan.

Pe fondul crizei, mai multe instituţii guvernamentale din Ucraina au fost vizate vineri de atacuri cibernetice. Iar Ministerul rus al Apărării a prezentat imagini de la exerciţii militare cu tancuri efectuate de armata rusă în zonele Kuzminski şi Kadamovski, în apropiere de Rostov-pe-Don, la mai puţin de 50 de kilometri de frontiera Ucrainei.

The post Rusia ar pregăti o operaţiune sub steag fals în estul Ucrainei appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Leontiuc Marius – senior editor

Share this:

(Visited 5 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code