Flux-stiri

Virgil Popescu, despre scandalul cu George Simion: Parlamentari care reprezintă interesele Rusiei au încercat să provoace diversiuni

virgil-popescuvirgil-popescu

  • Legea offshore a primit raport favorabil în comisiile de specialitate din Camera Deputaţilor. 
  • Virgil Popescu a criticat comportamentul lui George Simion de marţi din Parlament.
  • Ministrul Energiei, Virgil Popescu, ar fi trebuit să susţină o declaraţie de presă, însă aceasta a fost anulată pentru că era urmărit de liderul AUR, George Simion.

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a criticat comportamentul lui George Simion de marţi: „Unii parlamentari, pe care îi bănuiesc că reprezintă cu ardoare interesele Rusiei, au încercat să provoace diversiuni, să propage minciuni şi neadevăruri”.

Propunerea legislativă pentru modificarea şi completarea Legii nr. 256/2018 privind unele măsuri necesare pentru implementarea operaţiunilor petroliere de către titularii de acorduri petroliere referitoare la perimetre petroliere offshore, care a fost iniţiată de mine alături de colegii din Parlament Nicolae Ciucă, Marcel Ciolacu, Kelemen Hunor şi Varujan Pambuccian, a fost dezbătută astăzi în cadrul comisiilor reunite de Industrii şi Servicii şi Buget Finanţe. Le mulţumesc colegilor deputaţi pentru votul pozitiv dat raportului de adoptare al legii, care va intra mâine (miercuri – n.r.) la votul final. Este un proiect de lege care va debloca investiţiile din Marea Neagră, asigură stabilitate şi predictibilitate cadrului legislativ, elimină un prag de impozitare de sub 85 de lei în condiţiile în care probabil preţul de cost, din estimări, se apropie de această cifră şi nu este normal să impozităm ceea ce este preţ de cost”, scrie pe Facebook Virgil Popescu.

El apreciază că legea asigură, pe de altă parte, un mecanism al statului român ca, în caz de criză, să asigure cu prioritate aprovizionarea României şi, de asemenea, o verificare a contractelor bilaterale, tocmai pentru a preîntâmpina posibile probleme în aprovizionarea cu gaze naturale a ţării noastre.

„Din păcate, am constatat cu regret că unii parlamentari, pe care îi bănuiesc că reprezintă cu ardoare interesele Rusiei, au încercat să provoace diversiuni, să propage minciuni şi neadevăruri. Condamn, din nou, cu fermitate acest tip de comportament pasiv – agresiv, neadecvat şi am încredere că românii vor sancţiona asta. Aşa cum au anunţat şi colegii deputaţi liberali, grupul PNL din Camera Deputaţilor va depune sesizare pentru sancţionarea parlamentarilor AUR care au avut un comportament inacceptabil. AUR nu pierde nicio ocazie să puncteze pe agenda lui Putin, cu atât mai mult astăzi, când Parlamentul grăbeşte aprobarea Legii offshore, cea care va reda independenţa energetică României. Nici eu, nici colegii din PNL, nu putem tolera comportamentul AUR care a urmărit intimidarea celor prezenţi. Condamnăm violenţa în toate formele ei, cu atât mai mult cu cât astăzi AUR a atacat inclusiv reprezentanţii companiilor private prezente la dezbateri”, conchide Virgil Popescu.

Legea offshore a primit raport favorabil în comisiile de specialitate din Camera Deputaţilor. Proiectul va debloca exploatarea gazelor din Marea Neagră. Ministrul Energiei, Virgil Popescu, şi-a anulat declaraţia de presă din cauza liderului AUR, George Simion. Împotriva raportului favorabil au votat patru deputaţi, iar restul au votat favorabil.

După ce şedinţa s-a încheiat, ministrul Energiei, Virgil Popescu, ar fi trebuit să susţină o declaraţie de presă, însă aceasta a fost anulată pentru că era urmărit de liderul AUR, deputatul George Simion. „Îl escortez afară. E un hoţ. Hoţul, ministrul Energiei”, a spus George Simion.

Ministrul Energiei a încercat să plece cu liftul, dar George Simion l-a însoţit, continuând să-i adrese cuvinte jignitoare. Ulterior, Popescu a plecat prin altă parte, urmărit de Simion. Proiectul va fi votat în şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor de miercuri.

The post Virgil Popescu, despre scandalul cu George Simion: Parlamentari care reprezintă interesele Rusiei au încercat să provoace diversiuni appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 8 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code