Flux-stiri

Vladimir Putin a cerut un nou sistem de blocare a conținutului „toxic” pe internet

  • Putin a lăsat să se înțeleagă că intenționează să ia măsuri mai radicale împotriva conținutului online.
  • Noul sistem, cuprins într-o listă de ordine prezidențiale de pe site-ul Kremlinului, este descris ca fiind un „registru de autoreglementare a conținutului toxic.
  • Anul trecut, Rusia a intensificat presiunea asupra companiilor străine de tehnologie, impunând sancțiuni, inclusiv o amendă de aproape 100 de milioane de dolari împotriva Google.

Președintele rus Vladimir Putin a ordonat administrației sale să ia în considerare un nou sistem pentru a interzice conținutul „toxic” de pe internet, dar detaliile nu au fost făcute publice, relatează Reuters.

Noul sistem, cuprins într-o listă de ordine prezidențiale de pe site-ul Kremlinului, este descris ca fiind un „registru de autoreglementare a conținutului toxic” care va fi folosit „pentru a proteja minorii”.

Se așteaptă revizuirea acestuia de către Kremlin până la 1 iunie. Informațiile despre acest ordin, datat joi, au fost publicate pentru prima dată de presa rusă sâmbătă.

Interzicerea conținutului „toxic”, discutat încă din decembrie

Putin a lăsat să se înțeleagă că intenționează să ia măsuri mai radicale împotriva conținutului online, acuzând internetul că îi corupe pe tineri și alimentează protestele de stradă ale oponenților politici considerați extremiști de către autorități.

Anul trecut, Rusia a intensificat presiunea asupra companiilor străine de tehnologie, impunând sancțiuni, inclusiv o amendă de aproape 100 de milioane de dolari împotriva Google pentru că nu a șters conținutul interzis.

În decembrie, Putin și-a exprimat sprijinul pentru o propunere a unui membru al consiliului său pentru drepturile omului privind un nou mecanism voluntar de interzicere a conținutului toxic, pe care platformele online rusești l-ar accepta în schimbul unui tratament preferențial față de platformele străine.

The post Vladimir Putin a cerut un nou sistem de blocare a conținutului „toxic” pe internet appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Leontiuc Marius – senior editor

Share this:

(Visited 3 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code