Flux-stiri

Likud, cel mai mare partid din Israel, a respins o ofertă din partea AUR pe motiv că este un partid antisemit

LikudLikud

  • Parlamentarii Likud sunt instruiți să nu aibă legătură cu Partidul AUR din România.
  • Aceștia susțin că partidul este antisemit.
  • Eli Hazan, purtătorul de cuvânt al Likud, spune că nu știe de niciun parlamentar care să fi acceptat să se întâlnească cu AUR.

Likud a fost criticat în trecut pentru că a stabilit contacte cu partide politice europene fondate de foști naziști, cum ar fi Partidul Libertății din Austria și Democrații Suedezi. Parlamentarii Likud au fost instruiți să nu aibă nicio legătură cu Partidul AUR din România pe motiv că este antisemit.

Directorul și purtătorul de cuvânt pentru afaceri externe al Likud, Eli Hazan, a scris sâmbătă seara tuturor parlamentarilor partidului: „AUR a fost ales în parlament și crește în popularitate, în parte pentru că este anti-sistem și se opune vaccinurilor și restricțiilor. Acest partid este antisemit”, a avertizat el.

Hazan a transmis acest mesaj după ce un lider al AUR a afirmat cu mândrie în interviuri acordate presei din România că intenționează să se întâlnească cu reprezentanții Likud în aprilie. Oficialul Likud a declarat că nu știe de niciun parlamentar al partidului care să fi acceptat efectiv să se întâlnească cu AUR. „Vă implor: Nu o faceți”, a scris Hazan. „Este rău pentru statul Israel, rău pentru Likud, iar comunitatea evreiască din România este foarte îngrijorată de acest anunț”.

Hazan s-a referit la recentele declarații ale Partidului AUR, care se opuneau la volumul de educație despre Holocaust în România. Holocaustul este un „subiect minor”, a declarat AUR la începutul acestei luni. Predarea acestuia ca subiect separat în școli, spun ei, este un „experiment ideologic” și face parte dintr-o „acțiune sistematică de subminare a calității educației în România”.

De asemenea, AUR a votat în Parlamentul României împotriva unei condamnări a antisemitismului, iar copreședintele său Claudiu Târziu a participat la conferințe ale mișcării fasciste locale. Reprezentanții AUR au încercat să îl contacteze pe Hazan după ce au fost aleși al patrulea partid ca mărime în Parlamentul de la București în 2020.

The post Likud, cel mai mare partid din Israel, a respins o ofertă din partea AUR pe motiv că este un partid antisemit appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Leontiuc Marius – senior editor

Share this:

(Visited 7 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code