Flux-stiri

WhatsApp schimbă din nou politica de confidențialitate după ce a primit o amendă uriașă primită

whatsappwhatsapp

WhatsApp şi-a modificat politica de confidenţialitate ca urmare a unei amenzi uriaşe în materie de protecţie a datelor primită în Europa la începutul acestui an, scrie BBC.

În urma unei investigaţii, autoritatea irlandeză de supraveghere a protecţiei datelor a emis o amendă de 225 de milioane de euro – a doua cea mai mare din istorie în ceea ce priveşte GDPR – şi a cerut WhatsApp să îşi modifice politicile.

WhatsApp a făcut apel împotriva amenzii, dar îşi modifică documentele de politică în Europa şi în Marea Britanie pentru a se conforma.

Cu toate acestea, compania insistă că nu se schimbă nimic în ceea ce priveşte serviciul său real.

În schimb, modificările sunt menite să „adauge detalii suplimentare în jurul practicilor noastre existente” şi vor apărea doar în versiunea europeană a politicii de confidenţialitate, care este deja diferită de versiunea care se aplică în restul lumii.

„Nu există nicio modificare a proceselor noastre sau a acordurilor contractuale cu utilizatorii, iar utilizatorii nu vor fi nevoiţi să accepte nimic sau să întreprindă vreo acţiune pentru a continua să folosească WhatsApp”, a precizat compania, anunţând schimbarea.

Noua politică intră în vigoare imediat.

În ianuarie, utilizatorii WhatsApp s-au plâns de o actualizare a termenilor companiei, despre care mulţi au crezut că va duce la partajarea datelor cu compania mamă Facebook, care se numeşte acum Meta.

Mulţi au crezut că refuzul de a fi de acord cu noii termeni şi condiţii va duce la blocarea conturilor lor.

În realitate, foarte puţine lucruri se schimbaseră. Cu toate acestea, WhatsApp a fost nevoită să îşi amâne modificările şi să petreacă luni de zile luptând împotriva percepţiei publice contrare.

În timpul confuziei, milioane de utilizatori au descărcat concurenţi ai WhatsApp, cum ar fi Signal.

Noua politică de confidenţialitate conţine mult mai multe informaţii despre ce anume se face cu informaţiile utilizatorilor şi despre modul în care WhatsApp colaborează cu Meta, compania mamă a WhatsApp, Facebook şi Instagram.

Amenda aplicată WhatsApp în septembrie a fost rezultatul unei investigaţii care a durat ani de zile şi care a avut ca scop să stabilească dacă gigantul social media a fost suficient de transparent în ceea ce priveşte modul în care gestionează informaţiile utilizatorilor.

The post WhatsApp schimbă din nou politica de confidențialitate după ce a primit o amendă uriașă primită appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Leontiuc Marius – senior editor

Share this:

(Visited 7 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code