Flux-stiri

Zelenski: Armata ucraineană suferă pierderi zilnice de până la 100 de morți

  • Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a recunoscut că forţele Kievului suferă. Sunt până la 100 de morţi şi 500 de răniţi în fiecare zi.
  • Ucraina şi poporul său sunt „perimetrul defensiv” al lumii împotriva agresiunii lui Vladimir Putin, a declarat el la postul de televiziune.
  • Preşedintele ucrainean a atras atenţia asupra „slăbiciunii” lui Putin şi a Rusiei, nu doar în eşecul de a ocupa o naţiune vecină mai mică, ci şi în încercările de a-l elimina din funcţia de lider.

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a recunoscut că forţele Kievului suferă. Sunt până la 100 de morţi şi 500 de răniţi în fiecare zi.

Într-un interviu acordat postului de televiziune american Newsmax, citat de The Guardian, Zelenski a declarat:

Situaţia este foarte dificilă, pierdem 60-100 de soldaţi pe zi ca morţi în luptă şi în jur de 500 de persoane ca răniţi în luptă. Aşa că ne menţinem perimetrele defensive. Cea mai dificilă situaţie este în estul Ucrainei şi în sudul Doneţkului şi Luhanskului”.

Ucraina şi poporul său sunt „perimetrul defensiv” al lumii împotriva agresiunii lui Vladimir Putin, a declarat el la postul de televiziune: „Trebuie să ne dăm seama cine este puterea întunecată: este Rusia. Iar Rusia nu se va opri în Ucraina, cu siguranţă. Celelalte ţări, fostele republici ale URSS şi membrii UE – unele dintre ele sunt deja naţiuni membre NATO – sunt deja ameninţate”.

Preşedintele ucrainean a atras atenţia asupra „slăbiciunii” lui Putin şi a Rusiei, nu doar în eşecul de a ocupa o naţiune vecină mai mică, ci şi în încercările de a-l elimina din funcţia de lider.

El a spus: „Putin nu poate învinge, iar lumea trebuie să înceteze să-l mai apere, pe fondul ultimelor atrocităţi comise de trupele ruse. Acum, el este aproape izolat. Lumea continuă mereu să-i dea o şansă, pentru că sancţiunile nu sunt impuse complet. Există lacune la unii dintre lideri care spun că liderului rus ar trebui să i se ofere o cale de ieşire”.

The post Zelenski: Armata ucraineană suferă pierderi zilnice de până la 100 de morți appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Share this:

(Visited 6 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code