Flux-stiri

Zelenski avertizează că Rusia ar putea folosi arme chimice în Ucraina

  • Președintele Volodimir Zelenski avertizează că Rusia ar putea folosi arme chimice în Ucraina.
  • El cere Occidentului să impună noi sancţiuni Moscovei.
  • Președintele ucrainean spune că este doar o chestiune de timp până când armata rusă, cu propriile sale acțiuni și crime de război, va forța pe toată lumea să renunțe la toate legăturile cu Federația Rusă.

Preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a declarat luni că Rusia ar putea folosi arme chimice în Ucraina şi a cerut Occidentului să impună sancţiuni puternice Moscovei, care să descurajeze chiar şi orice discuţie privind utilizarea unor astfel de arme.

Luni au existat rapoarte neconfirmate care sugerează că ar fi fost folosite arme chimice în portul Mariupol, asediat în sudul Ucrainei.

„Tratăm acest lucru cu cea mai mare seriozitate„, a declarat Zelenski luni seara. El nu a spus că armele chimice au fost deja folosite.

„Aş dori să reamintesc liderilor mondiali că s-a discutat deja despre posibila utilizare a armelor chimice de către armata rusă. Şi deja la acel moment a însemnat că era necesar să se reacţioneze la agresiunea rusă mult mai dur şi mai rapid”.

Petro Andryushchenko, un consilier al primarului din Mariupol, a scris pe canalul său Telegram că rapoartele despre un atac chimic nu au fost confirmate şi că se aşteaptă să ofere detalii şi clarificări mai târziu.

Invazia rusă, care a ucis mii de oameni şi a strămutat milioane de persoane, s-a mutat de la porţile Kievului în estul Ucrainei, fiind aşteptată o ofensivă puternică în această zonă. Uniunea Europeană a declarat luni că mai multe sancţiuni împotriva Rusiei sunt o opţiune.

„Este timpul să facem acest pachet de sancţiuni în aşa fel încât să nu mai auzim nici măcar cuvinte despre arme de distrugere în masă din partea Rusiei”, a declarat Zelenski. „Un embargo petrolier împotriva Rusiei este o necesitate. Orice nou pachet de sancţiuni împotriva Rusiei care nu afectează petrolul va fi primit la Moscova cu un zâmbet”.

The post Zelenski avertizează că Rusia ar putea folosi arme chimice în Ucraina appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 7 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code