Flux-stiri

Zelenski, dezamăgit de China: „Au arătat că sunt de acord ca o țară să ocupe teritoriul altui stat”

China, criticată de ZelenskiChina, criticată de Zelenski

  • Volodimir Zelenski a criticat, în presa din Japonia, poziția Chinei față de războiul din Ucraina.
  • Într-un interviu pentru ziarul japonez NHK, președintele Ucrainei a reamintit că Beijingul nu a reacționat la agresiunea Rusiei împotriva Kievului în același mod ca țările occidentale civilizate.
  • Președintele Ucrainei a reamintit că „Beijingul și China se află acum în poziția în care arată că este normal ca un stat să ocupe teritoriul altui stat”.

Volodimir Zelenski a criticat, în presa din Japonia, poziția Chinei față de războiul din Ucraina. „Beijingul și China se află acum în poziția în care arată că este normal ca un stat să ocupe teritoriul altui stat”, a transmis Zelenski, potrivit presei din Ucraina.

Zelenski a avertizat că țara condusă de Xi Jinping nu ar trebui să se alieze cu Rusia și că riscurile unei astfel de „cooperări” între Beijing și Moscova sunt bine înțelese de Japonia.

A fost important pentru noi ca Japonia să sprijine Ucraina în mod clar, deschis, semnificativ și pe deplin. Coeziunea (Japonia, Statele Unite, Australia și India în Quad) este importantă acum, ea trimite semnale către alte țări”, a explicat Zelenski.

Bombardiere strategice rusești și chineze au efectuat primul zbor comun de la invazia rusă a Ucrainei. Avioanele capabile să poarte arme nucleare au zburat peste mările Japoniei și Marea Chinei de Est. Exercițiul militar a avut loc pe fondul unei vizite în regiune a președintelui american Joe Biden, care s-a întâlnit cu liderii Australiei, Japoniei și Indiei. Aceste țări participă la așa-numitul dialog de securitate cu patru coaliții.

Statele Unite au avertizat China cu privire la consecințe grave dacă furnizează arme Rusiei sau ajută la eludarea sancțiunilor.

Președintele Joe Biden a declarat că Statele Unite sunt pregătite pentru o intervenție militară directă în cazul agresiunii Chinei împotriva Taiwanului. Beijingul a răspuns, în aceeași notă, avertizând că vor exista consecințe „grave” dacă SUA continuă să ajute statul Taiwan.

The post Zelenski, dezamăgit de China: „Au arătat că sunt de acord ca o țară să ocupe teritoriul altui stat” appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Share this:

(Visited 10 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code