Flux-stiri

Trupele rusești au distrus un laborator al centralei de la Cernobîl

  • Agenția de Stat a Ucrainei pentru gestionarea zonei de excludere a declarat că rușii au deteriorat laboratorul analitic central – care procesează o mulțime de deșeuri radioactive.
  • Laboratorul, a cărui înființare a costat aproximativ șase milioane de euro, conținea, de asemenea, „echipamente analitice valoroase” care nu erau disponibile în altă parte în Europa
  • Rușii au capturat fosta centrală în primele zile ale războiului, luna trecută, și au ținut angajații acolo timp de săptămâni întregi înainte ca unii să fie eliberați.

Trupele rusești care ocupă centrala nucleară de la Cernobîl au „jefuit și distrus” un laborator de la fața locului, susțin oficialii ucraineni, citați de BBC.

Agenția de Stat a Ucrainei pentru gestionarea zonei de excludere a declarat că trupele rusești au deteriorat laboratorul analitic central – care procesează o mulțime de deșeuri radioactive.

Agenția de stat a precizat într-o postare pe Facebook că laboratorul avea „probe și eșantioane de radionuclizi foarte activi, care astăzi se află în mâinile inamicului”.

Laboratorul, a cărui înființare a costat aproximativ șase milioane de euro, conținea, de asemenea, „echipamente analitice valoroase” care nu erau disponibile în altă parte în Europa, a precizat agenția.

Cernobîl – locul în care s-a produs cel mai grav accident nuclear din lume în 1986 – nu mai este o centrală electrică în funcțiune, dar are nevoie de o gestionare constantă.

Rușii au capturat fosta centrală în primele zile ale războiului, luna trecută, și au ținut angajații acolo timp de săptămâni întregi înainte ca unii să fie eliberați.

Fostul sit nuclear rămâne o mare preocupare, iar la începutul acestei săptămâni parlamentul ucrainean a raportat că în apropierea centralei au izbucnit incendii de pădure, care au fost detectate în imaginile din satelit.

The post Trupele rusești au distrus un laborator al centralei de la Cernobîl appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Leontiuc Marius – senior editor

Share this:

(Visited 7 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code