Flux-stiri

Zelenski, mesaj pentru mamele soldaților ruși, după dezastrul din Bucha: „Să vadă ce nenorociţi au crescut”

  • Zelenski le-a transmis un mesaj mamelor invadatorilor, învinuindu-le pentru modul în care i-au crescut.
  • Zelenski a avut, de asemenea, cuvinte dure la adresa NATO.
  • Acesta s-a referit la situaţia din Bucha, spunând că este vorba despre „genocid”.

După dezastrul pricinuit de armata rusă în orașul Bucha, Zelenski le-a transmis un mesaj mamelor invadatorilor. Zelenski a avut, de asemenea, cuvinte dure la adresa NATO, spunând că alianţa a avut „şansa de a preveni” invazia Rusiei de acum 14 ani.

„Mamele soldaţilor ruşi ar trebui să vadă asta. Să vadă ce nenorociţi au crescut. Asasini, jefuitori, măcelari”, a scris el pe Facebook, citat de Sky News. „Acum. Rusia a venit”, a mai spus Zelenski, conform Mediafax.

Mai devreme, într-o declaraţie dată pentru CBS, Volodomir Zelenski s-a referit la situaţia din Bucha, spunând că este vorba despre „genocid”.

„Suntem cetăţeni ai Ucrainei şi nu dorim să fim supuşi politicii Federaţiei Ruse. Acesta este motivul pentru care suntem distruşi şi exterminaţi, iar acest lucru se întâmplă în Europa secolului al XXI-lea”, adăuga Volodomir Zelenski.

Mai multe cadavre ale bărbaților civili au fost găsite sâmbătă pe o stradă din Bucha, oraş din nord-vestul Kievului. Un jurnalist ucrainean spunea că, în retragere, ruşii au omorât toţi bărbaţii cu vârste cuprinse între 18 şi 60 de ani.

CNN menţiona, citând oficiali şi martori, că ar fi vorba despre cadavrele a aproape 300 de civili ucişi de trupele ruseşti în Bucha.

Ministerul rus al Apărării a declarat, potrivit Sky News, că numeroasele fotografii şi videoclipuri publicate de Bucha sunt o „provocare”, susţinând că toate unităţile sale au părăsit oraşul miercuri.

The post Zelenski, mesaj pentru mamele soldaților ruși, după dezastrul din Bucha: „Să vadă ce nenorociţi au crescut” appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Share this:

(Visited 2 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code