Flux-stiri

Zelenski: „Suveranitatea Ucrainei trebuie garantată, integritatea teritorială asigurată”

  • 4.000 de locuitori din Mariupol au fost evacuați din Berdiansk cu autobuzele.
  • În total, președintele Zelenski a spus că în cursul săptămânii au fost înființate 18 coridoare umanitare.
  • Administrațiile regionale au primit sarcina clară de a aloca terenuri pentru locuințe temporare pentru persoanele strămutate.

Președintele ucrainean Zelenski a felicitat SBU cu ocazia celei de-a 30-a aniversare. Acesta a premiat 77 de ofițeri SBU. De asemenea, el a semnat un decret privind acordarea de premii a 63 de ofițeri de drept din Ucraina, șapte ofițeri postum.

Despre negocierile cu ocupanții ruși, președintele Volodimir Zelenski a spus că „suveranitatea Ucrainei trebuie garantată, integritatea teritorială asigurată”.

În cursul săptămânii, în Ucraina au fost înființate 18 coridoare umanitare, președintele anunțând că „37.606 persoane au fost evacuate”. În același timp, ocupanții ruși nu au permis niciun ajutor umanitar lui Mariupol. „Voi informa toate popoarele lumii”, a transmis președintele ucrainean.

Vorbind despre negocierile cu președintele Turciei, Zelenski a spus că „propunerile la summit-ul NATO au fost discutate”. Totodată, guvernul a început să plătească pensiile în aprilie, în special în regiunile Cernihov și Lugansk: „Mâine oamenii vor avea bani pe carduri”.

Administrațiile regionale au primit sarcina clară de a aloca terenuri pentru locuințe temporare pentru persoanele strămutate. Zelenski a mulțumit chiar și presei: „Vă mulțumim tuturor celor care s-au unit și împreună cu toți ceilalți apărători ai poporului nostru în modul 24/7 oferă ucrainenilor informații veridice”.

„În săptămâna trecută, forțele armate au dat lovituri puternice inamicului. Pierderi semnificative. Ei spun că ministrul apărării al Rusiei a dispărut undeva. Mă întreb dacă a vrut personal să viziteze Chornobayivka?”, transmite Zelenski.

The post Zelenski: „Suveranitatea Ucrainei trebuie garantată, integritatea teritorială asigurată” appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Share this:

(Visited 3 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code